Langeveld: “Van der Poel moet zeker meedoen aan het WK”

dinsdag 30 april 2019 om 14:34
Langeveld: “Van der Poel moet zeker meedoen aan het WK”

foto: Cor Vos

Moet Mathieu van der Poel zich wel of niet richten op het WK wielrennen in Yorkshire? Dat is de vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt. Concullega Sebastian Langeveld is duidelijk in de podcast In het Wiel. “Hij moet zeker mee naar het WK”, aldus de renner van EF Education First.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Er is al veel gezegd en geschreven over zijn indrukwekkende overwinning in de Amstel Gold Race, maar ook Langeveld keek met bewondering naar Van der Poel. “Het is heel erg bijzonder”, aldus de 34-jarige Zuid-Hollander. “Hij speelt eigenlijk met de tegenstand.”

“Hij spot met alle wielerwetten”
“Van der Poel spot met alle wielerwetten”, is Langeveld lovend. “Als je ook ziet hoe hij de Amstel Gold Race wint. Ik weet niet of mij dat lukt op amateurniveau. Het is gewoon fenomenaal. Als hij nog meer verbetert, hebben we allemaal een probleem. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.”

Van der Poel heeft de voorbije weken laten zien ook op de weg te kunnen schitteren. Normaal gesproken richt de 24-jarige alleskunner zich nu op het mountainbiken en het veldrijden, maar het WK wielrennen in Yorkshire lonkt. Waarom? Omdat het parcours doet denken aan de Amstel Gold Race, met meerdere steile klimmetjes.

foto: Cor Vos

Over het WK: “Je moet de kansen pakken die je krijgt”
Van der Poel zelf heeft nog geen definitieve keuze gemaakt, maar Langeveld geeft vaderlijk advies. “Hij moet zeker naar het WK. Je moet de kansen pakken die je krijgt. Natuurlijk, hij zal nog meer mogelijkheden krijgen, maar hij is nu zo goed in vorm.”

Mocht Van der Poel toch naar Yorkshire afzakken, is Langeveld dan bereid om voor zijn jongere landgenoot te knechten? “Ik zou het niet erg vinden om voor Mathieu te rijden”, is hij duidelijk. “Ik kende hem eigenlijk niet, maar tijdens de klassiekers maakten we meteen een praatje. Het is een jongen die met beide benen op de grond staat.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.