zondag 24 september 2017 om 18:17

Lars Boom: “Als ploeg een goede koers gereden”

Lars Boom kleurde de WK wegrit namens Nederland. De Brabander sprong in de finale mee met een kopgroep, waar ook onder meer Tim Wellens in zat. “We hadden een bepaald plan en ik wilde voor de grote mannen weg in de finale”, vertelde hij na afloop bij de NOS.

“Ik denk ook dat we een heel mooi groepje hadden daarvoor”, aldus Boom. “Alleen als ze op de klim van onder aangaan, dan moet ik even op adem komen. Ik kon mijn eigen tempo wel weer rijden toen ik een keertje moest lossen.”

Nadat Booms kopgroep ingerekend was, was hij nog meermaals belangrijk in dienst van de andere Nederlanders. “De een-na-laatste klim was niet top, maar toen zag ik Tom (Dumoulin, red.) komen en dacht ik: ik trek mezelf helemaal leeg om te kijken of ik Tom uit de wind kan houden”, zegt Boom over de kersverse wereldkampioen tijdrijden, die meermaals ten aanval trok. “Hij was wel goed, maar niet mega-goed. Het is jammer dat we dan net niet wegblijven.”

flag-nl Tom Dumoulin
“Het ging hard, maar voor mij persoonlijk was het net niet zwaar genoeg”, kijkt Dumoulin terug bij de NOS. “Ik denk dat we het als land wel goed hebben gedaan. Ik heb het nog geprobeerd. Uiteindelijk kwam alles weer samen vlak voor de laatste kilometer. Ik zat niet lekker in de koers, want ik ging steeds in de aanval op het moment dat het niet veel zin had. Nu ben ik even teleurgesteld over het resultaat, maar morgen ga ik met een heel fijn gevoel het vliegtuig in”, aldus de wereldkampioen tijdrijden.

flag-nl Niki Terpstra
“Het mooie weer was niet in ons voordeel, al was het wel zwaar, want je ziet hoe weinig renners er overblijven. Het basistempo lag zo hoog, dat je niet lang vooruit bleef. Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gereden, we hebben vaak in de aanval gezeten. Gekoerst zoals we gepland hadden en uiteindelijk zijn we in de sprint niets”, aldus Terpstra, die in de slotronde nog demarreerde, tegenover de NOS.

“Het was zonde dat Julian Alaphilippe iets te snel overnam, waardoor ik net niet mee kon. Toen zat ik tussen wal en schip en heb ik boven op de groep achter mij gewacht, maar daarachter kwamen toen weer twintig man terug.”

flag-nl Sebastian Langeveld
“We hebben goed gereden. Wat we moesten doen, hebben we gedaan”, zegt Langeveld bij de NOS. “We hoefden de koers niet te controleren, maar hebben we een situatie gecreëerd om te kunnen aanvallen. Uiteindelijk hadden we met Lars de juiste man mee, dat was ideaal. In de finale hebben we ons ook getoond. Ik denk dat Niki en Tom, de beoogde kopmannen, er ook waren. Alleen je mist iemand met een eindschot om écht voor een sprint te gaan.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
24 september 2017 22:47
Poels is altijd zo wisselvallig. Al jaren is Waalse pijl echt een koers voor hem maar staat er nooit. Maar wel opeens een topdag vorig jaar de zondag later.
Ook in grote rondes altijd wel meerdere dagen een stuk minder. Maar goed als ie dan een keer wel zn dag heeft... ben het eens met bondscoach dat ie hem daarvoor meeneemt. Van poppel daarentegen.
Ook mollema toch gek. Heeft alleen resultaten in sebastian met veel langere klimmen dan lbl nog.
24 september 2017 23:03
Mollema heeft in de AGR, WP, LBL, CSS, Quebec, Montreal en RvL top tien gereden dan mag je toch wel meegenomen worden.

We kunnen nu wel iedereen die niet presteerde afschrijven maar deze selectie was vrij logisch.
Het is geen van Vliet die alleen klimmers meenam naar Kopenhagen.
25 september 2017 02:25
In een bijzonder spannend en attractief WK genoten van het hele NL team.
Oh wat is het fijn als je mannen als Koen de Kort en Jos van Emden in je team hebt, zodat je je over een paar dingen geen zorgen meer hoeft te maken als NL aanvaller.
Ook zeker genoten van Lars Boom ... "zoals hij er in vliegt" en tot slot ook nog de tegenwoordigheid van geest heeft om zijn ploegmaten Dumoulin en Terpstra en passant naar voren te loodsen.
Ik heb sterk de indruk dat Lars zichzelf heeft hervonden/heruitgevonden en dat hij er in het voorjaar wel anders zal voorstaan dan de afgelopen 2 wielerseizoenstarten. Hij lijkt ook weer plezier te hebben in het fietsen ... en af en toe winnen helpt daar in zijn geval zeker bij. Met de trainer/ploeg vanaf nu concentreren op het nieuwe voorjaar zal zeker vruchten gaan afwerpen.
25 september 2017 03:07
Boom: Meer dan uitstekend! Wat zou het mooi zijn als hij in zo vorm RvV en P-R kan rijden komend voorjaar. Beste man vandaag van Nederland vandaag.
de Kort: Als altijd nuttig en betrouwbaar
van Emden: idem.
Dumoulin: In orde, maar geen wonderdag. Matig getimede aanvallen, maar vindt hier natuurlijk ook niet zijn parcours.
Langeveld: Liet zich gewoon even zien en dat lijkt me prima voor hem op dit parcours.
Poels: Deed die mee? Wat een aanfluiting
Terpstra: Had ik niet zo goed verwacht na de TTT. Weer een prima WK gereden, toch wel de beste kampioenschansrenner van Nederland.
Van Poppel: Mag je mee als sprinter.... zit je alweer geruime tijd keurig gewassen en geschoren op je hotelkamer nog voor er een meter gesprint is.... Veel te vroeg uit de wedstrijd.
Mollema: Ook niet gezien, maar wat mochten we nog van hem verwachten na een Giro en Tour op hoog niveau....

Ik geef het team een 7. Welterusten allemaal!
25 september 2017 08:36
Goed wk tot de laatste 5 km...

Over het hele seizoen genomen was het natuurlijk genieten! De komende jaren worden nog beter
25 september 2017 12:01
Ze hebben gedaan wat ze moesten doen, aanvallen. Boom en Terpstra reden goed, en Dumoulin had misschien een ronde langer moeten wachten. Meer zat er niet in denk ik. Er werd dan ook hard gekoerst, waar niemand echt weg kwam.
25 september 2017 15:03
Misschien had Groenewegen mee gemoeten. De komende jaren zal het meerendeel van de WK's toch wel weer een groepssprint worden (m.u.v. vorig jaar). Als NL ooit de regenboogtrui wil zal het dus van Dylan of Danny moeten komen.
25 september 2017 15:50
Alsof Groenewegen nog niet genoeg heeft gedaan in dit seizoen. Laten we hem alsjeblieft een beetje sparen voor de komende jaren
25 september 2017 16:02
Naar mijn idee kan je 'onze jongus' niks verwijten. Ze hebben het bijna allemaal geprobeerd, en met die NOS commentators is het al snel spannend - kondigen de helft van de tijd de verkeerde renner aan. Ik hoop dat ze Boom inmiddels gevonden hebben..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.