Lars Boom: “Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld in de klassiekers als dit jaar”
Foto: Sirotti
donderdag 7 april 2016 om 10:57

Lars Boom: “Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld in de klassiekers als dit jaar”

Lars Boom gaat met vertrouwen richting Parijs-Roubaix. De nummer vier van vorig jaar zag afgelopen zondag met vier lekke banden zijn kansen op succes vervliegen, maar aast in Noord-Frankrijk op sportieve revanche. “Ik voelde me nog nooit zo sterk in de klassiekers als nu”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Het resultaat in de Ronde is geen goede indicatie voor zijn vormpeil. “Mijn elfde plaats in de Ronde van Vlaanderen weerspiegelt niet waar ik toe in staat ben”, aldus Boom. “Wanneer ik geen lekke band zou hebben op de Taaienberg, had ik voorin gezeten en had ik Fabian Cancellara kunnen volgen in de finale”.”

Er bestaat een kans dat regen ervoor gaat zorgen dat we dit weekend een modderige Hel gaan krijgen. “Ik hou het weer niet in de gaten”, bekent Boom. “Het zal sowieso een zware wedstrijd worden, of het nu droog of nat is. Het is natuurlijk een factor, maar omdat ik er geen controle over heb hou ik me er niet veel mee bezig. Wat mijn materiaal betreft heb ik natuurlijk alles gereed. We hebben het over brede banden en misschien zet ik mijn crossfiets wel klaar.”

RIDE Magazine
95 Reacties
Sorteer op:
7 april 2016 11:01
Toch wel 1 vd topfavorieten zondag mits het weer slecht is.
7 april 2016 11:03
Weersvoorspellingen zijn volgens Meteo France droog weer met een zonnetje.. Echter wordt deze editie geen stoffige, gezien de de regen van de afgelopen week en deze week.
7 april 2016 11:04
Ik vond het bijzonder knap hoe hij in de RvV weer wist aan te sluiten na zijn lekke band in volle finale.

Een evenaring of verbetering van vorig jaar zou mij niet verrassen in droog weer.
Bij nat weer gaat het tussen hem en Sagan
7 april 2016 11:04
Fietste opvallend makkelijk in Vlaanderen, makkelijker nog dan vorig jaar. Ik dicht 'm wel kansen toe zondag gezien het weer. Hopelijk heeft ie wat aan Westra (die gisteren weer met krachten aan het smijten was) tot diep in de finale, al is Boom volgens mij wel iemand die zelf z'n weg zoekt.

Maar Lars moet ms wél overwegen wat latex in de tubes te gooien... ;-)
7 april 2016 11:04
Hij heeft wel vertrouwen als hij zegt dat hij anders Cancellara had kunnen volgen, ik heb er sterk mijn twijfels over. Maar ik verwacht hem wel bij de beste 5 in Roubaix dus hopen op regen en dan kan hij zeker winnen.
7 april 2016 11:06
Ik zet hem voor zondag hoe dan ook op gelijke hoogte als Cancellara, Vanmarcke en Sagan. Mits slecht weer misschien wel de topfavoriet. Heeft altijd bij de beste renners op de stroken gezeten en is in natte omstandigheden waarschijnlijk de beste op de kasseien. Hij droomt al jaren van regen tijdens Roubaix en zondag is het hopelijk eindelijk zover.
7 april 2016 11:13
nou, de regeneditie zal niet voor dit jaar zijn. weercijfer een 7, windkracht drie en 0,3mm regen.
7 april 2016 11:15
Ik heb het ernstige vermoeden dat dit heerschap en zo ook Zdnek erop rekenen in te kunnen haken op de snelbrander van Cancellara & Sagan maar ze moeten echt ervóór rijden, doe het anders op de stukken tussen de stroken in.
7 april 2016 11:19
Ik krijg een piepklein beetje een Van Avermaet gevoel... toen ik dat bericht las over ontgoocheling bij podiumplaats dacht ik meteen van formuleer dat toch wat anders. Straks rijd je lek, of val je (sic), of er zijn nog duizend dingen die kunnen gebeuren en er zijn nog andere klasbakken die ook graag willen winnen. Lars zegt het hier netjes hoor, laten we hopen dat alles een keer op zijn plek valt en het geluk een zetje in de rug geeft.
7 april 2016 11:21
@romans
Een goede Boom is echt erg goed op de kasseistroken, hij hoeft er niet voor te rijden.
7 april 2016 11:23
Vanmarcke, Boonen en Boom gelijke hoogte. Sagan en Cancellara toch echt wel stapje hoger.
7 april 2016 11:24
Deze Boom kan absoluut Cancellara, Sagan en Vanmarcke volgen in Roubaix, daar hoeft geen enkele twijfel over te zijn.

Maar dan.. Hoe win je van die drie? Ze zijn stuk voor stuk rapper in de sprint. Als je in een groepje komt met zijn vieren (misschien met een Etixx man erbij) moet je dus aanvallen en hopen dat zij naar elkaar gaan kijken. Hopen ook dat Vanmarcke je als oud-ploeggenoot wat gunt. Die twee moeten dan om beurten maar gaan aanvallen.

Absoluut 1 vd topfavorieten. Maar nog altijd achter die drie, vanwege zijn sprint.
7 april 2016 11:27
@Plaggie - Boonen op basis van sentiment en hoop?
Edit:
Waar ik me wel zorgen om maak is de plaats van de Astana-auto. Die hebben nog niet best gepresteerd volgens mij. Een lekke band kan desastreus zijn.
7 april 2016 11:27
Natuurlijk Sagan op basis van de huidige vorm, maar Sagan is vaker heel goed geweest in deze tijd van het jaar en heeft het nooit écht kunnen waarmaken in Roubaix. Het ligt hem in ieder geval een stuk minder dan het Vlaamse werk. Hij was in 2014 6e, maar dat kwam ook alleen maar omdat hij anticipeerde en solo ging voor het Carrefour. Daarna sloot de hele eerste groep weer net zo makkelijk bij hem aan.

Ik zet Cancellara bovenaan als topfavoriet, met daarachter een kransje medefavorieten die hem heel dicht benaderen als Vanmarcke, Boom, Terpstra, Boonen (staat er altijd in Roubaix) en Sagan (op basis van huidige vorm), maar ik zet Sagan absoluut niet naast Cancellara neer.
7 april 2016 11:30
Mwoah, Boom zou Vanmarcke (toch wel strijkijzerig) en Cancellara (kan vriezen, kan dooien) nog wel kunnen pakken in de sprint hoor, zeker wanneer hij vies blijft plakken in de laaste 10km. Minder overtuigd ben ik ervan dat hij dat wiel wel even houdt en wat is er mis met een toegift op de carrefour rijden ? Destijds in 2013 leverde het Vanmarcke ook de kans op om op de wielerbaan te mogen sprinten hè.

Voor wat het waard is zet ik Sagan helemaal bovenaan en Cancellara daar net onder want ik heb zo het gevoel dat de rest te lang twijfelt over de anticipatie en Sagan zélf weer de eerste is die de forcing doorvoert, doei snode plannetjes, weg vogel. Aanstaande zondag is men er beter iets te vroeg dan net te laat bij.
7 april 2016 11:49
@ RV
Te vroeg en te laat is allebei niet goed.. Op het juiste moment is het enige juiste moment...
7 april 2016 11:51
Van Sagan begrijp ik eigenlijk niet waarom hij Roubaix rijdt... Hij zou zoveel beter de AGR en Luik kunnen doen, daar maakt hij kans op winst. Roubaix... volgens mij is dat gewoon niet zijn ding.

On topic: Boom... ja, ik was positief verbaasd dat hij in Vlaanderen terug kon komen na zijn lekke band in volle finale. Geeft ook zijn karakter aan, dat is toch wel iets beter geworden (lees, doorzetter) de laatste jaren. Ik zie voor de komende editie niet echt een top favoriet. Boom, Van Marcke, Canc, maar ook Terptra, Boonen, Stybar (hoewel die iets minder lijkt) doen praktisch niet voor elkaar onder.
7 april 2016 11:55
Waarom zou Boom is niet anticiperen? Natuurlijk niet met een vroege vlucht maar juist voor de cruciale stroken ervandoor gaan en hopelijk een VandenBerg ofzo meekrijgen zodat QuickStep niets doet. Zoiets en dan dicht ik Boom een grote kans toe om tot op het hoogste schavotje te geraken.
Als het plan is, Cancellara volgen dan doe je jezelf al op voorhand de das om, om te winnen bedoel ik dan!
7 april 2016 11:56
Boom moet heel vroeg z'n demarrage plaatsen want de kans is groot dat de rest van de kanshebbers in het wiel van Sagan gaat zitten wachten om te zien hoe hij dit op gaat lossen....
7 april 2016 11:59
@romans
Ik denk dat je Sagan op vlakke kasseistroken wat te hoog inschat. Daar rijdt hij niet zomaar iedereen uit het wiel.
7 april 2016 12:02
Sagan doet er natuurlijk prima aan om Roubaix te rijden ipv Luik en AGR waar een heel legioen vederlichte wacht-wacht-wacht-poef rennertjes klaarstaan om hem er op de op één na laatste beklimming af te blaffen, hij klimt leuk maar ramt 10 x beter en kan echt niet op tegen de moordende concurrentie die hem te wachten staat in de Ardennen, geen enkele kans.

Sagan creëert er beter nog 2kg extra spier bij en rijdt ten tijde van de AGR voor de pure lol in de Tro Bro mee, wij hebben állemáál héél véél méér baat bij een forse koning Peter op de Keien dan een uitmergelde versie in de Ardennen.

@ ten Dam, vooralsnog in Vlaanderen ook niet hè, dit kan wel eens het jaar van de volledige omslag zijn, ik hoop er iig vurig op want het is voor de overlevering iemand die de dubbel eigenlijk zou moeten pakken. :)
7 april 2016 12:03
@LJ, niet op basis van hoop en sentiment. Boonen heeft in PR dusdanig veel ervaring tov van de subtoppers omzich heen. Dat kan hem in deze koers de subtoppers doen achterlaten en aansluiting doen krijgen bij de 2 echte toppers: Sagan en Cancellara. Als die 2 elkaar in de houdgreep houden kan het gebeuren dat de sterkste niet wint. De 'best off the rest' die in eerste instantie het top duo kan volgen zou wel eens kunnen gaan winnen. Boonen komt daarvoor zeker in aanmerking.
7 april 2016 12:20
Tja Boom, er is altijd wel iets waardoor hij net niet die mooie klassieke zege binnenhaalt. Ik hoop voor hem dat het zondag echt eens meezit want de vorm is er nu toch wel. Hopen voor hem dat het regent natuurlijk maar het wordt zondag even een drogere periode, op zaterdag en maandag wel regen. Jammer natuurlijk.

Boom zou zeker top-5 moeten rijden maar hoe hij dan Cancellara en Vanmarcke gaat voorblijven om te winnen zie ik niet gebeuren, tenzij het echt een modderboeltje wordt en het gewoon een cyclocross wordt. Dan kan ie het met Stybar onder hun tweetjes gaan bekampen, ook mooi.
7 april 2016 12:23
@romans
Ja, Sagan is natuurlijk volstrekt kansloos in de Amstel. Behalve dan die keer dat hij bijna won...
7 april 2016 12:37
Toch wel leuk van sommigen van jullie Nederlanders. Boonen? Absoluut geen kans zondag. Boom? Een van de topfavorieten! Terwijl geen van beiden dit jaar op het podium stond van een klassieker, geen van beiden kwam in aanmerking om er een te vinden. Beiden hebben ze wel goede dingen laten zien, dat wel. Maar als belgen, bijvoorbeeld Michel Wuyts die hier zo vaak onterecht beschimpt wordt, zeggen dat Boonen kans maakt (geen topfavoriet) dan is dat belachelijk want hij is passé. Maar Boom, die nog geen 1/100 van Boonen's palmares heeft en die de laatste jaren evenweinig liet zien als Boonen(Hoewel boonen wel nog koersen gewonnen heeft) die is topfavoriet. De eerste die hier een van de sporza commentatoren uitmaakt voor chauvinist maakt zichzelf belachelijk lijkt me. Ze zijn beiden kanshebber, en dan geef ik boonen gezien zijn ervaring en zijn sprint nog iets meer kans.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.