Lars Boom keert in Ronde van Polen terug na schorsing
foto: Marcel Koch
vrijdag 3 augustus 2018 om 10:53

Lars Boom keert in Ronde van Polen terug na schorsing

Lars Boom keert in de Ronde van Polen terug in het peloton na zijn maand schorsing die de UCI hem had opgelegd vanwege het slaan van Preben van Hecke.  Eerder werd bericht dat hij in de BinckBank Tour zijn rentree zou maken, maar dit is dus al in de Ronde van Polen het geval.

Tijdens de tweede etappe van de Tour of Norway (17 mei) kreeg hij het aan de stok met de Belg van Sport Vlaanderen en deelde hierbij een tik uit. Hierop volgde op 2 juli de maand schorsing vanuit de UCI. Deze schorsing liep donderdag 2 augustus af en zodoende kan Boom van start gaan in de Poolse rittenkoers.

De Ronde van Polen start zaterdag (4 augustus) en de formatie van LottoNL-Jumbo zal verder gecompleteerd worden door Enrico Battaglin, George Bennett, Floris De Tier, Tom Leezer, Danny van Poppel en Gijs Van Hoecke.

Selectie LottoNL-Jumbo Ronde van Polen (4 augustus – 10 augustus):
flag-it Enrico Battaglin
flag-nz George Bennett
flag-nl Lars Boom
flag-be Floris De Tier
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Gijs Van Hoecke

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2018 17:16
zijn de andere renners gewaarschuwd.
3 augustus 2018 17:26
kiela, briljante oneliner...
3 augustus 2018 19:56
@krp heb je wel eens iemand ontslagen? Ging lekker makkelijk zeker?

Boom won de eerste tour etappe in 9 jaar. Daarnaast diverse etappes en zelfs kleine rondes waaronder dit najaar nog. Als je nog steeds verwacht dat ie parijs roubaix windt moet je eens bij jezelf te raden.
Van aert heeft natuurlijk behoefte aan ondersteuning in finales. Roosen heeft nog niet eens in elke klassieke meegedaan, Wijnants is in de ten dam fase van zn cariere. Die gaat boom goed kunnen gebruiken mits de ploeg hem gemotiveerd weet te houden.
3 augustus 2018 20:15
In feite zou dat ook een poll kunnen zijn.
Wie gelooft er nog in Boom
Ik zeg neen .
4 augustus 2018 20:13
In ‘ Tien mogelijke versterkingen voor Lotto Jumbo’ (3 augustus 2018 06:00) verwoordt Youri Ijnsen het standpunt van de ploegleiding van Lotto-Jumbo als volgt:
“Lars Boom krijgt van de ploegleiding de mogelijkheid om dit najaar een contractverlenging te verdienen. Het team vindt dat onze landgenoot door zijn hartperikelen van eerder dit seizoen geen eerlijke kans heeft gehad om zijn waarde te bewijzen”
Inmiddels zit rit 1 (van 7) erop in De Ronde van Polen en Lars eindigde van de 154 aankomende renners op de 144e plaats op 1:29.
Ik ben benieuwd hoe de ploegleiding van Lotto-Jumbo straks gaat beslissen nadat nieuwe onweerlegbare uitslagen van Boom een feit zijn.
12 augustus 2018 11:03
Zie net op PCS dat hij de laatste etappe niet eens gefinished is (DNF). Als dat rijden voor een contractverlenging is...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.