Lars Boom kijkt vooruit: ”De tijdrit ligt me”
dinsdag 12 augustus 2014 om 20:22

Lars Boom kijkt vooruit: ”De tijdrit ligt me”

foto: Sirotti

Lars Boom greep in de Eneco Tour naast de zege in de etappe van Waalwijk naar Vlijmen (Heusden). De Belkin-renner moest zijn meerdere erkennen in de Tsjechische kampioen Zdenek Stybar, maar mocht wel de rode puntentrui aantrekken. ”Ik kon tot het achterwiel van Stybar komen, maar verder niet”, vertelt hij op de site van de ploeg.

”Ik kom iets dichterbij dan vorig jaar in Vlijmen, toen werd ik tweede”, zegt Boom, verwijzend naar de etappe van vorig jaar met finish in Vlijmen, waarin hij in de massasprint derde werd. ”In de sprint (vandaag, red.) ging het heel hard. Ik kon tot het achterwiel van Stybar komen, maar verder niet. De jongens hebben super hard gewerkt. Eerst reden ze een gat dicht en later hebben ze nog een heel stuk alleen gereden. Ze koersten heel sterk”, zegt Boom over zijn ploeggenoten, die zich in de finale op kop zetten. Uiteindelijk werden Sep Vanmarcke en Bauke Mollema nog respectievelijk derde en achtste in de etappe.

Zdenek Stybar Lars Boom

Boom, die volgend seizoen voor Astana koerst, heeft morgen de kans om de leiderstrui af te pakken van Stybar. Dan staat in Breda de individuele rit tegen de klok op het programma. ”De tijdrit ligt me. Ik heb de mogelijkheid om de trui te pakken, maar Stybar zou ook kunnen uitlopen. Ik richt me deze week op het klassement. Wanneer ik me goed blijf focussen, kan ik ver komen.”

Zeeman: ”Dan kunnen we gewoon niet stoppen met rijden als Dumoulin lek rijdt”
Merijn Zeeman is de ploegleider van dienst bij Belkin in de Eneco Tour. Hij heeft genoten van wat zijn renners hebben laten zien vandaag. ”Wij wilden hier voor de etappezege gaan”, zegt Zeeman. ”Het is jammer dat Lars net niet over Stybar heen kon komen in de sprint, maar we hebben het heel goed gedaan.”

In de slotfase kreeg favoriet Tom Dumoulin, van de andere Nederlandse WorldTour-ploeg Giant-Shimano, met een lekke band te kampen. Toch reed Belkin door op kop van het peloton. Zeeman: ”Wij reden toen al tien kilometer met de volledige ploeg op kop voor een overwinning van Lars Boom. Op dat moment hadden de drie koplopers nog 4 minuten voorsprong. Dan kunnen we gewoon niet stoppen met rijden als Dumoulin lek rijdt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.