Lars Boom staat open voor een vertrek naar Team Sky
vrijdag 27 juni 2014 om 19:05

Lars Boom staat open voor een vertrek naar Team Sky

Lars Boom ziet een vertrek naar Team Sky wel zitten. Dat vertelt de renner van Belkin aan Omroep Brabant. Boom is op zoek naar een nieuwe werkgever nu er onzekerheid bestaat over de toekomst van zijn huidige ploeg.

De 28-jarige Brabander oriënteert zich op de markt. “Mijn zaakwaarnemer is aan het rondkijken”, zegt Boom. “Een nieuw avontuur bij een andere ploeg kan goed zijn voor me. Maar die beslissing neem je niet zomaar. Ik zit al heel lang bij deze ploeg en je weet wat je er aan hebt,” geeft hij aan. Vorig jaar nam Sky al contact met hem op. “Ik zou nu best wel willen. Maar dat is normaal omdat je nu in onzekerheid zit en zekerheid zou willen voor je carrière,” stelt Boom.

Sponsor Belkin maakte eerder deze maand bekend na dit seizoen het sponsorcontract te beëindigen door zich te beroepen op een clausule waarbij het de sponsoring na 1,5 jaar kon opzeggen. Boom is teleurgesteld dat hij niet op de hoogte was. “Als je dat weet, dan kan je daar rekening mee houden. Nu wisten we van niks. Dat is niet prettig.”

Volgende maand start hij namens Belkin in de Tour de France. Daar wil hij voor eigen kansen rijden, met name in de veelbesproken kasseienrit. “Sep Vanmarcke en ik moeten proberen in die rit voor de overwinning te gaan. Dan wil ik gaan aanvallen. Andere jongens moeten dan bij onze kopmannen blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.