Lars Boom zegt sorry voor “verkeerde reactie”
foto: Sirotti
vrijdag 18 mei 2018 om 08:45

Lars Boom zegt sorry voor “verkeerde reactie”

Lars Boom heeft excuses aangeboden voor zijn “verkeerde reactie” in de Tour of Norway. De Nederlander van LottoNL-Jumbo werd gisteren door de wedstrijdjury uit de Noorse wedstrijd gezet vanwege een klap die hij uitdeelde aan Preben Van Hecke.

“Ik wil sorry zeggen tegen alle wielerfans, de wedstrijdorganisatie van de Tour of Norway en tegen alle andere wielrenners voor mijn verkeerde reactie”, schrijft de 32-jarige Boom op Twitter.

Tijdens de rit zou er net voor Boom onnodig hard geremd zijn door de Belg, waarna onze landgenoot bijna ten val kwam. De voormalig Nederlands kampioen ging vervolgens verhaal halen bij de coureur van Sport Vlaanderen-Baloise. De jury besloot hem daarna te diskwalificeren.

Update 09:16u: ‘Raar dat alleen ik uit koers word gezet’
In een reactie aan De Telegraaf zegt Boom het oneens te zijn met het besluit van de wedstrijdjury. “
Wat ik daar doe, kan niet. Maar wat hij doet (opzettelijk hard remmen, red.) ook niet. Hij krijgt alleen een boete van 200 Zwitserse frank, terwijl ik uit koers word gezet. Dat vind ik raar.”

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2018 09:08
Wat een emotioneel heethoofd is dit zeg, de beunhaas. En dan straks weer zeggen dat het niet mee zit of dat je geen kansen krijgt als je voor de TdF wordt gepasseerd.
18 mei 2018 09:13
Het is zijn stijl een beetje. Met mij moet je niet sollen. Dat doet hij 3x en dan knalt hij daarna ergens als eerste over de streep. De Zlatan van het wielrennen. Het werkt echter alleen als je ook daadwerkelijk vaak wint...
18 mei 2018 09:18
Precies Mcnuggets.. wederom geen grote ronde voor Lars.
18 mei 2018 09:23
Waar is die man allemaal mee bezig! Ohja weer een DNF achter zijn naam!
18 mei 2018 09:25
Dat hij hier verkeerd handelt staat buiten kijf. Dat geeft hij gelukkig zelf ook toe. Of hij het nooit meer zou doen? Wellicht, misschien is het karakter. Maar zo gek veel (gewelds)incidenten zijn er toch niet geweest rond Lars Boom? Hij heeft wat last gehad van blessures, onder andere vorig jaar tijdens het voorjaar en dit jaar met zijn hartproblemen, maar kun je hem daar op afrekenen? Bij Astana zat hij voor het geld en reed hij wellicht niet altijd naar behoren, maar heb hem nooit een lastpak gevonden. Vorig jaar in de Eneco Tour uitte hij zijn (wellicht terechte) frustratie voor het niet selecteren voor de Vuelta, maar deed hij daar iemand kwaad mee?

Laten we Lars Boom beoordelen op zijn prestaties. Helaas in de periodes waar het van hem verwacht wordt (voorjaar) is hij mede door blessures niet uit de verf gekomen. Maar eind vorig jaar was hij gewoon een van de betere renners in vorm, zeker bij Lotto Jumbo. Won een etappe en het eindklassement in de Tour of Brittain, won een rit in de Eneco Tour (en hoe) en nog enkele ereplaatsen her en der. En die prestaties zijn een stuk beter dan die van pakweg Lindeman, Jansen, Wynants of Martens. Boom zal wellicht meer betaald krijgen en dat schept verwachtingen, maar ik denk dat Boom eind vorig jaar bewezen heeft gewoon een klasbak te zijn. Dit jaar helaas hartproblemen gehad, laf om hem daar op af te rekenen.

Iedereen die hem nu afzeikt op dit incident durf ik af te schilderen als een moraalridder. Niki Terpstra heeft volgens mij meer op zijn kerfstok staan.
18 mei 2018 09:27
Heeft Preben van Hecke al excuus aangeboden voor zijn poging om Lars Boom ten val te laten komen?
18 mei 2018 09:27
Sorry maar hebben jullie het voorval gezien? Dit is geen remmen geweest voor een verkeersdrempel. En hard remmen is wel zo gevaarlijk als een klap op de heup.
18 mei 2018 09:28
Hij is nu plots 32 geworden.
Lars Boom uit Tour of Norway gezet na handgemeen met Van Hecke
In bovenstaande nieuwsbericht is hij 31 :-)
18 mei 2018 09:34
Boom vergelijken met Wynants en Lindeman...

Lars heeft zoveel meer talent dan deze renners. Bij de jeugd altijd om de wereldtitels rijden.. In zijn eerste jaren als prof was hij al wereldkampioen veldrijden, etappe in Vuelta, prologen in Parijs Nice en Dauphiné. Tot slot klassementen in Eneco, Engeland en Ronde van België...

Daarna niks van gemaakt op Tour de France etappe na... Had minimaal niveau Terpstra moeten halen in klassiekers. Maar talent is niet alles.
18 mei 2018 09:34
@secondant om nou lindeman en wynants met boom te vergelijken vind ik toch wel enorm verschil. Boom is toch wel een afmaker. Wynants en lindeman zijn toch al jaren meer knechten in hun rol dan afmakers
18 mei 2018 09:37
Hij wilt inderdaad laten overkomen alsof je niet moet sollen met hem. In zijn tijd bij Astana moest Zonneveld ook blij zijn dat Boom nog in de Tour zat, nadat Zonneveld wat over Astana had geschreven.
18 mei 2018 09:38
Mensen waar hebben we het over. Lars valt verhaal. Voor hetzelfde geld ligt door deze onbezonnen actie van van Hecle het halve peleton op de grond. Elk weekend zie je dit ook bij bijvoorbeeld voetbal even een tikkie uitdelen aan de tegenstander en is het gewoon een gele kaart. Zou hem graag zien in de trein van dylan in de tdf gaat voor niemand opzij. Vergeet ook niet dat een half jaar geleden hij nog is geopereerd en blij mag zijn dat hij weer op dit niveau fiets.
18 mei 2018 09:41
@wielergek, @tinus
Ik wil puur aangeven dat de prestaties van Boom, afgezien van blessures, nog niet zo gek zijn. Lindeman was ook ooit een vrijbuiter (met een Vuelta etappezege) die we tegenwoordig helaas niet zo veel meer zien. In het voorjaar leek hij even in een koers of twee weer op te fleuren gelukkig.

Maar Boom afschilderen als een nietsnut die nooit presteert, lui is, aggressief is en maar beter bij Roompot (of nog lager) kan gaan rijden is mijn inziens puur gedrag van de typische moraalridder die wij allemaal kennen bij Wielerflits. De kortzichtige internetheld, zowel vandaag als gisteren in het topic over Boom veelvuldig waar te nemen.

Boom is helaas geblesseerd geweest (nota bene aan het hart, wat kan hij daar aan doen?) en wordt hier afgeschilderd alsof hij werkelijk niets kan en altijd een lastpak is.
18 mei 2018 09:45
Dit jaar is natuurlijk iets waar hij niks aan kan doen. Maar het gaat vooral over de afgelopen jaren. Natuurlijk heeft hij nog steeds een erelijst waar de meeste renners van dromen. Maar ik denk echt dat hij klassiekers had 'moeten' winnen met zijn talent.
18 mei 2018 09:53
Excuses maken naar iedereen maar niet naar het slachtoffer zelf... En vervolgens mauwen van "ik wel en hij niet".... Krijg daar een beetje dubbel gevoel bij (ik geloof er helemaal niets van).

Daarnaast rijdt Van Hecke sinds 2004 in het profpeloton. Als je dan zo hard in de ankers gaat, heb je daar een goede reden voor. Tenzij het treiteren was, maar dan heeft onze Bouhanni zich fantastisch uit zijn tent laten lokken.
18 mei 2018 09:53
De actie van Van Hecke wordt kleiner gemaakt dan het is, terwijl de reactie van Boom enorm wordt opgeblazen. Slaan is altijd fout, maar volle bak remmen om je tegenstander te fucken is net zo fout.

Ik heb zo'n vermoeden dat Boom en Van Hecke elkaar al langer niet liggen als dit zo hoor trouwens
18 mei 2018 10:01
Boom is een gevaar op de weg.
18 mei 2018 10:05
Jammer dat het van Hecke was en niet Bouhanni, dan ging het over 3 ronden
18 mei 2018 10:08
Boom. Een parel voor de fietssport. Een voorbeeld voor de jeugd. Een uithangbord voor de sponsor.
18 mei 2018 10:14
1 - dat Boom 'verhaal' gaat halen is terecht: als renner moet je ervan uit kunnen gaan dat je colega's je niet moedwillig in gevaar brengen anders kan je niet meer in een peloton fietsen.
De manier waarop is echter niet te accepteren, net als in het verkeer moet je agressie nooit met agressie beantwoorden want dan loopt het uit de hand.

2 - Boom wint nog wel eens wat, en is dus zeker prof-waardig. Maar, Boom is niet Tour-de-France-selectie waardig want rijd een grote ronde zelden uit, er zijn renners die minder winnen maar veel betrouwbaarder zijn in hun prestaties als knecht, daar heeft de ploeg er wel een paar van nodig want het heeft al 3 kopmannen in de komende tour. Het is jammer dat een Boom dan niet de kasseien etappe mag betwisten maar alleen voor die etappe neem je geen renner mee.

(Overigens eens dat Boom het Niveau van Terpstra zou hebben moeten halen, maar dat is vijgen na pasen: men moet het beste halen uit de Boom die we nu hebben, daar moet hij alleen wel zelf aan mee willen werken..)
18 mei 2018 10:20
Eventjes vlug door de reacties gevlogen. Los van de discussie omtrent de kwaliteiten van Boom lijken sommigen hier even te vergeten hoeveel je kan ondernemen zonder daarbij je handen te gebruiken. Lars leek dat ook even te vergeten. Handen hou je gewoon thuis, klaar. Uit koers is de enige terechte straf mijns inziens en daar zou Lars zich daar op moeten foccussen, al had die ander eenkeertje lintje van de koning gekregen.
18 mei 2018 10:23
Laten we Boom idd alleen beoordelen op zijn prestaties! DNF, DNF, DNF, DNF, DNF....
18 mei 2018 10:29
Wie herinnert zich nog wat Boeckmans deed met Justin Jules vorig jaar in Nokere Koerse, in volle sprintvoorbereiding? Die werd gewoon aan de nek tegengehouden en dwars het peloton doorgeduwd. Die bleef daarop zeer rustig maar als die zich daar had los proberen rukken (=logische reactie) dan was er ook een half peloton gevallen. En wat werd er na afloop gezegd over Boeckmans? Het was een held omdat hij een gevaarlijk manoeuvre van Jules bestrafte door hem tegen te houden tot het ganse peloton gepasseerd was ...
18 mei 2018 10:33
@Stenalic en anderen

Ik ben benieuwd hoe de mensen die DNF aanhalen als argument rondlopen/fietsen een half jaar na een hartoperatie. 5 uur lang narcose alleen al is voldoende voor een herstelperiode.
18 mei 2018 10:34
@Merlinappa : waar zie je Van Hecke dan bruusk remmen? Want ik zie hem enkel uitwijken naar rechts.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.