Lars van der Haar tempert verwachtingen
vrijdag 1 februari 2013 om 09:07

Lars van der Haar tempert verwachtingen

Lars van der Haar

foto: WielerFlits

Lars van der Haar denkt niet dat hij een grote kans heeft om komende zondag wereldkampioen veldrijden te worden. Het parcours is te zwaar voor de Nederlandse kampioen. Sven Nys daarentegen is in zijn nopjes met het parcours.

“Het parcours ligt er momenteel enorm zwaar bij. Te zwaar voor mij,” zo vertelt de jongeling tegen Sporza. Hij weet echter dat er nog veel met het parcours kan gebeuren. Afgelopen week heeft het gestormd in Louisville met veel regen, maar afgelopen nacht heeft het meer dan tien graden gevroren en gesneeuwd.

“Wereldkampioen worden wordt sowieso moeilijk, maar op een snel parcours zit een podiumplaats er wel in,” zo zegt Van der Haar, die door de Belgen gezien wordt als de grote concurrent. “Dat is leuk, zo’n favorietenrol. Ik lig daar niet wakker van. Het is alleen maar mooi.”

Sven Nys is blij dat het parcours zwaar is. De omloop doet hem denken aan zijn thuis-parcours in Baal (waar hij afgelopen nieuwjaar ontbrak door ziekte). “Dit lijkt op een Vlaamse cross.”

Ook de éénvoudig wereldkampioen weet dat het weer belangrijk is op dit parcours. “Het weer zal alles bepalen. Er liggen technische stroken die niet lastig genoeg zijn als het droog is, maar nu er slijk ligt, krijg je een mooie cross.”

De vorm is ook goed bij de Belg. “Ik ben hier moeten stoppen met fietsen, want ik voelde me zo goed dat ik misschien te veel zou doen. Dat geeft wel een goed gevoel voor de komende dagen. Ik heb een omloop gevonden die me heel goed ligt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.