Laura Verdonschot zegeviert in Spaanse C2-veldrit
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 oktober 2022 om 13:03

Laura Verdonschot zegeviert in Spaanse C2-veldrit

Laura Verdonschot heeft woensdag in het Spaanse As Pontes de García Rodríguez haar tweede zege van het nog prille veldritseizoen geboekt. De 25-jarige renster van De Ceuster-Bonache versloeg Asia Zontone en Lucía Gonzalez Blanco.

Verdonschot koos er dit jaar voor om niet af te reizen naar de Verenigde Staten voor de eerste wereldbekers van het seizoen in Waterloo en Fayetteville. Ze probeert in de wat kleinere crossen in Europa zoveel mogelijk overwinningen te boeken en vooral punten te sprokkelen voor de UCI-ranking, en met succes.

Afgelopen zondag was Verdonschot al de beste in de C2-cross Xaxancx en vandaag was ze nog maar eens succesvol op Spaanse bodem. In het kleine plaatsje As Pontes de García Rodríguez bleek ze te sterk voor de Italiaanse Zontone en thuisfavoriete Gonzalez Blanco.

Verdonschot was de voorbije weken ook al derde in de cross van Pontevedra, derde en vierde in de Toi Toi Cup-manches in Hlinsko en Hole Vrchy, twaalfde in de Exact Cross van Beringen en tiende in de Exact Cross van Kruibeke.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.