Laurens De Vreese: “Wil mijn ervaring doorgeven aan de jonge garde”
foto: Marcel Koch
vrijdag 5 april 2019 om 06:30

Laurens De Vreese: “Wil mijn ervaring doorgeven aan de jonge garde”

Een renner die we steevast terugvinden in het Vlaamse voorjaar is Laurens De Vreese (30). De Oost-Vlaming is al aan zijn vijfde seizoen bezig bij Astana en hij is niet meer weg te denken uit de voorjaarsploeg. “Hier in Vlaanderen heb ik veel ervaring en ik probeer die ervaring door te geven aan de jonge garde”, vertelt De Vreese in een gesprek met WielerFlits.

Astana draait dit jaar op volle toeren. Het zit nu al aan 21 overwinningen en doet daarmee beter dan Deceuninck-Quick-Step. Ook Laurens De Vreese draagt zijn steentje bij. In Vlaanderen probeert hij kopmannen Lutsenko, Cort Nielsen en Ballerini zo lang mogelijk bij te staan. Dit jaar staat de renner van Astana ook aan de start van de Waalse klassiekers. “Niet omdat die wedstrijden op mijn maat zijn, wel omdat renners als Lutsenko en Fuglsang weten wat ze aan mij hebben.”

Ballerini
Een renner die sinds dit jaar deel uitmaakt van Astana is Davide Ballerini (24). De jonge Italiaan maakte de overstap van Androni Giocattoli. Hij liet zich al opmerken in Kuurne-Brussel-Kuurne, waar hij met de toen ongenaakbare Bob Jungels in de aanval reed. Ook in Milaan-San Remo kaapte hij een negentiende plaats weg. Dat is deels de verdienste van De Vreese.” Jongens als Cort en Ballerini zijn nog jong en hebben nog veel te leren. Ik ontferm me momenteel over Davide. We liggen samen op de kamer en we analyseren de wedstrijden die hij rijdt. Daar kan hij alleen maar uit leren, want het is een jongen met zeer veel potentieel”, beweert De Vreese.

Na de heuvelklassiekers rijdt de Oost-Vlaming op 1 mei Eschborn-Frankfurt. Daarna trekt hij naar de Verenigde Staten voor de Tour of California. “Rust roest”, besluit De Vreese.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.