Laurens Sweeck vijfde: “Geeft me moed voor rest van seizoen”
©Photopress.be
zondag 3 februari 2019 om 19:39

Laurens Sweeck vijfde: “Geeft me moed voor rest van seizoen”

Interview Laurens Sweeck heeft een paar moeilijke weken achter de rug. Na zijn val op training duurde het iets langer dan voorzien voor hij helemaal hersteld was. In Bogense werd hij vijde. “En ik voelde amper nog pijn. Dat geeft me goede moed voor de rest van het seizoen”, vertelde hij aan WielerFlits.

Even was Sweeck zelfs op podiumkoers, toen hij zich rond halfkoers kon loswerken uit het groepje achter Van der Poel en Van Aert. Maar al snel werd hij opnieuw tot de orde geroepen en reed Toon Aerts wel weg. “Daarachter vocht ik een leuk duel met Michael Vanthourenhout uit voor plaatsen vier en vijf. In de finale moest ik Michael laten gaan, maar ik kon op mijn beurt wel Lars van der Haar afhouden. Dan is een top vijf op het WK toch mooi.”

Zonder rugpijn
Extra opsteker voor Sweeck: hij had voor het eerst in meer dan anderhalve week amper last van de rug. “Als dat morgen nog steeds het geval is, ziet het er goed uit voor de komende weken. De conditie is zeker nog in orde, anders word je hier ook nooit vijfde. Ik hoop de resterende wedstrijden voor nog een aantal uitschieters te zorgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.