Laurens ten Dam (38) stopt na dit seizoen

maandag 15 juli 2019 om 21:09
Laurens ten Dam (38) stopt na dit seizoen

foto: Cor Vos

Laurens ten Dam stopt na dit seizoen als profrenner. Dat maakte de 38-jarige renner bekend tijdens zijn podcast Live slow, ride fast. “Dit is mijn laatste seizoen als professioneel wegrenner”, aldus Ten Dam.

Vorige week kwam Ten Dam tijdens de Ronde van Oostenrijk nog zwaar ten val. “Ik ben blij dat ik dit jaar nog wel wat koersjes kan en mag rijden. Want zo had ik het niet willen eindigen”, aldus Ten Dam. “Ik zal altijd blijven fietsen. Ik weet niet of je dat wielrennen mag noemen. Maar ik stop als prof. In november word ik 39 en ben ik 17 jaar profrenner geweest. Dat had ik van tevoren niet gedacht.”

Ten Dam maakte in 2004 zijn profdebuut bij de Bankgiroloterij-ploeg. Vervolgens kwam hij via Shimano-Memory Corp en Unibet.com bij de Rabobank-ploeg terecht. Hij zou negen jaar voor de ploeg rijden. Een negende plek in de Tour de France van 2014 was zijn grootste uitschieter. In 2016 vertrok hij naar Giant-Alpecin, waarna hij na twee jaar Team Sunweb sinds dit jaar voor CCC uitkomt. “Ik heb mijn ploeg afgelopen week op de hoogte gesteld”, aldus Ten Dam. “Ik voel me heel goed bij deze ploeg, maar heb een klein beetje een schuldgevoel omdat ik nog niet heb kunnen leveren wat ze van me verwachten.”

Ten Dam verwacht volgende maand te kunnen starten in de Vuelta a España. “Dat was het plan en dat ga ik nu nog steeds doen”, geeft hij aan. Eerder sprak hij over een rentree in de Deutschland Tour. “Ik spreek in de Tour nog met de ploeg en dan gaan we bekijken welke wedstrijden ik als laatste ga rijden”, geeft hij aan. “Maar ik ga ervan uit dat de Ronde van Lombardije mijn laatste koers wordt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.