Lefevere nog op zoek naar sponsor: “Gesprekken gaan de goede richting uit”
Foto: Sirotti
donderdag 6 april 2017 om 09:00

Lefevere nog op zoek naar sponsor: “Gesprekken gaan de goede richting uit”

Met 23 overwinningen is Quick-Step Floors momenteel de succesvolste ploeg van het peloton. Omdat alle sponsorcontracten aan het einde van het seizoen aflopen, bestaat er nog onzekerheid over de toekomst van het team. Teammanager Patrick Lefevere toonde zich gisteren in het Belgische tv-programma Extra Time optimistisch over een goede afloop.

“Ik hou altijd rekening met het worstcasescenario, maar de gesprekken gaan de goede richting uit”, aldus Lefevere. “Iedereen weet dat Bakala veel geld in de ploeg heeft gestoken de laatste jaren. Mijn doel is eigenlijk om dat af te bouwen, want na een tijd is dat niet meer gezond.”

Hij is nog in gesprek met de huidige geldschieters. “Het zou ondankbaar zijn om niet eerst met de huidige sponsors rond de tafel te zitten, maar er zijn ook andere opportuniteiten opgedoken.”

Lefevere geeft zichzelf nog enkele maanden de tijd. “Mijn deadline is 30 juni, dan hou ik de eer aan mezelf. De gesprekken gaan wel de goede richting uit, maar ik ga niet kraaien dat het in orde is.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
6 april 2017 09:09
het zou toch wel heel merkwaardig worden als deze ploeg geen sponsor zou kunnen vinden...
6 april 2017 09:10
Komt goed. Wel slim die focus op het voorjaar, dat is de tijd dat sponsorgesprekken ook lopen. Belangstelling genoeg voor die ploeg op dit moment, met wat pech is dat in de Tour opeens veel minder (hoewel Alaphilippe en Kittel zomaar de goudhaantjes zouden kunnen zijn daar).
6 april 2017 09:23
Lidl wellicht hoofdsponsor?
6 april 2017 09:28
@APCT zou wat zijn, straks rijden ze met zo'n lelijk groot lidl logo op hun buik of rug.
6 april 2017 09:31
Nog een gele supermarktploeg. Prijsvechters.
6 april 2017 09:33
Het zegt toch veel dat één van de succesvolste ploegen met zowat de grootste manager uit de wielerwereld problemen heeft met sponsoring. Het wielrennen is heel erg ziek.
6 april 2017 09:36
Hoe wordt er eigenlijk bepaald van welk land een ploeg komt? Quick-Step en Omega Pharma waren Belgische bedrijven, Lidl is Duits. Wordt Quick-Step dan plots een Duitse ploeg, of gaat het over de hoofdzetel?
Trouwens complete prietpraat dat hij geen sponsor vindt. Hij heeft nog tijd, en moet kijken naar de financiële kant. Die wil gewoon het onderste uit de kan halen. Als hij wil, tekent hij vandaag een contract om zijn ploeg zekerheid te schenken. Lefevere ziet het (terecht) altijd groter, en mikt op het maximum.
Lefevere zegt niet altijd alles tegen de pers. hier heeft hij het over gesprekken met Gilbert, hier is de deal pas rond. Gisteren zei hij nog dat hij binnen de 24 uur na het eerste gesprek het voorstel van Gilbert aanpaste en terugstuurde, en dat Gilbert de volgende ochtend daarmee akkoord ging. Naar de pers toe lijkt het alsof die onderhandelingen 2 maanden duurden.
6 april 2017 09:49
@flashke. De gesponsorde ploegen zijn als het ware de voorkant die iedereen ziet. Erachter zit een bedrijfsstructuur met statuten en een UCI-licentie. Die organisatiestructuur is bepalend voor de licentie waaronder de ploeg rijdt.
6 april 2017 09:50
@ flashke, in welk land je een licentie aanvraagt. Skill reed als voorloper van het huidige sunweb op een NL licentie, maar is op een gegeven moment overgestapt naar een Duitse licentie omdat Duitse sponsoren (Alpecin) graag de Duitse kopstukken van de ploeg (Kittel en Degenkolb) voor een Duitse ploeg zagen rijden.
6 april 2017 09:59
@Geraint. Waar in het artikel lees jij dat deze ploeg grote problemen heeft met sponsoring??? De sponsorcontracten lopen gewoon af aan het eind van dit seizoen. Dus worden er nu gewoon gesprekken gevoerd over verlenging ervan aangevuld met eventuele nieuw sponsors. Dit gebeurd in iedere sport of bij culturele organisaties/activiteiten wanneer de contracten aflopen. Niets nieuws dus onder de zon.
6 april 2017 10:09
@flyellus42,

Wow met drie vraagtekens nogwel. Ja, ik leid dat een beetje af uit het artikel. Misschien overdrijft Patrick maar enkele uitspraken zoals "er is nog onzekerheid" en "tegen die bepaalde deadline of ik hou de eer aan mezelf" zeggen me dat het allemaal niet zo evident is.

Maar waarschijnlijk is het wel zoals flashke zegt.
6 april 2017 10:16
Remember HighRoad... 2 seizoenen na elkaar met 80+ zeges, een sterren ensemble en toch...
6 april 2017 10:22
Succesvol zijn als ploeg heeft voor mijn gevoel niet heel veel te maken met het vinden van een nieuwe sponsor.
Een bedrijf heeft vaak gewoon een bepaald budget wat ze willen uitgeven aan sponsoring. Met dat budget gaan ze kijken of ze er een wielerploeg mee kunnen sponsoren.
Ik denk dat de meeste sponsors in principe liever voor 4mln als hoofdsponsor van een worldtourploeg fungeren dan voor 8mln.

Voor dure (succelsvolle) ploegen is het zelfs lastiger, want het aantal potentiële sponsors die het grote geld in een ploeg willen pompen is klein.
6 april 2017 12:04
Waarom het niet over de Aziatische boeg gooien? Huawei bijvoorbeeld zou een interessant type sponsor zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.