Lefevere woest op Groenewegen: “Zet hem in de gevangenis!”

donderdag 6 augustus 2020 om 08:05
Lefevere woest op Groenewegen: “Zet hem in de gevangenis!”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere is woest op Dylan Groenewegen, die Fabio Jakobsen in de slotmeters van de eerste etappe in de Ronde van Polen hard ten val bracht. “Ze moeten die man van Jumbo-Visma in de gevangenis zetten”, klinkt hij duidelijk.

Het blijft niet bij deze kritiek van de baas van Deceuninck-Quick-Step aan het adres van Groenewegen. “Ik stap naar de rechter”, foetert hij verder. “Deze acties kunnen echt niet in het wielrennen. Dit is een strafbaar feit.”

Groenewegen zag Jakobsen in de laatste meters passeren, waarna de Nederlander van Jumbo-Visma van zijn lijn afweek om zijn concurrent van de zege te houden. Een massale valpartij, met Groenewegen en Jakobsen zelf, was het directe gevolg.

Update 6 augustus, 08:05 uur: “Nog nooit zo’n vuile actie gezien”
Lefevere heeft tegenover De Telegraaf meer tekst en uitleg gegeven. De teammanager zegt nooit zo kwaad te zijn geweest. “Wat Groenewegen doet, is crimineel. Dat zijn opzettelijke slagen en verwondingen. Dat doe je niet. Ik heb nog nooit zo’n vuile actie gezien.”

“Het was ook totaal niet nodig. Het gaat in godsnaam over een ritje in de Ronde van Polen. En hij doet het bewust. Kijk naar de beelden en je ziet hoe Groenewegen twee keer in de richting van Jakobsen kijkt. En dan doet hij zoiets. Onvergeeflijk. Ik heb hier geen enkel begrip voor. Herinner je je hoe Sagan een paar jaar geleden in de Tour gediskwalificeerd werd toen hij Cavendish liet vallen. Dit is honderd keer erger.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

ericdc 6 augustus 2020 om 09:40

Meer dan begrijpelijk dat Lefevere zo reageert! Groenewegen voelt inderdaad dat iemand langs hem heen komt en barricadeert Jakobsen! Gevangenis zal er niet van komen maar de rest van het jaar uitgesloten worden lijkt mij eigenlijk nog een milde straf. Ook Sporza reageerde aanvankelijk mak. Ze hadden het over een duel tussen G en J zonder resoluut met de vinger naar eerstgenoemde te wijzen… Van professioneel de deur sluiten was hier zelfs geen sprake.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.