Lekke band sloeg Piet Allegaert weg uit kopgroep GP Denain
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 10:56

Lekke band sloeg Piet Allegaert weg uit kopgroep GP Denain

Interview Piet Allegaert (24) was gisteren mee in de vroege vlucht van de GP Denain. Een mooi resultaat zat er echter niet in omdat de West-Vlaming lek reed op de derdelaatste kasseistrook, op zo’n vijftien kilometer van de finish. “De ontgoocheling overheerst”, zei Allegaert na de wedstrijd tegen WielerFlits.

“Ik probeerde mee te springen in de vroege vlucht en ik zag dat het constant grote groepen waren die zich probeerden af te scheiden. Opeens had ik het gevoel dat deze groep wel eens zou kunnen wegblijven, dus twijfelde ik niet om mee te springen. We hebben hard moeten rijden om een minuut  van het peloton weg te rijden, daarna diepten we de voorsprong zelfs uit tot twee minuten. Uiteindelijk werden we dan toch gegrepen”, analyseert Allegaert.

Van der Poel
Op veertig kilometer van de aankomst demarreerde Mathieu van der Poel weg uit het peloton met Alex Kirsch. Dat had Allegaert ook in de smiezen. “Ik zag dat de twee renners van Corendon-Circus niet meer overnamen, dus ik wist wie er op komst was. Toen van der Poel het gat dichtte, zetten die twee renners zich dan ook op kop. Omdat zij alles gaven tot de kasseistroken, wist ik dat we langer voorop zouden blijven. Helaas… Toen reed ik lek en was de koers voor mij over.”

Allegaert staat nu voor de twee belangrijkste weken van het seizoen met Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen op het programma. Daar zal hij zijn eigen kans mogen gaan. “Bij Sport-Vlaanderen werken we niet echt met kopmannen. Diegene die zich het beste voelt, mag zijn ding doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.