Lieuwe Westra van Astana naar Wanty-Groupe Gobert
foto: Sirotti
woensdag 23 november 2016 om 20:03

Lieuwe Westra van Astana naar Wanty-Groupe Gobert

Lieuwe Westra komt volgend jaar uit voor Wanty-Groupe Gobert. Dat maakt de Belgische ProContinentale ploeg bekend via Twitter. De Fries komt over van Astana en completeert de selectie bij de formatie van Hilaire Van der Schueren.

Westra won de Driedaagse De Panne-Koksijde, maar kende verder een lastig jaar in 2016, erkende hij eind juli tegenover WielerFlitsUt Beest dacht zelfs aan stoppen.

Andere rol
“Sinds die overwinning heb ik het gevoel dat ik graag weer meer voor mijn eigen kansen wil gaan”, zegt Westra in het persbericht. “Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Astana en wil hen daar ook voor bedanken. Tegelijk kan ik bij een ploeg als Wanty-Groupe Gobert zelf weer een andere rol gaan spelen in de koers.”

Oude bekenden
“Bovendien kom ik er, naast Hilaire, heel wat andere oude bekenden tegen”, aldus Westra, die hen kent van zijn tijd bij Vacansoleil-DCM. “In die zin wordt rijden voor deze familiale ploeg ook een beetje thuiskomen.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
24 november 2016 08:25
Geen fan van Lieuwe maar ik denk wel dat dit de beste optie is voor hem. Wat dichter bij huis en het plezier weer teugvinden.
24 november 2016 09:17
Samen met Offredo en Van Keirsbulck proberen hun carrière nieuw leven in te blazen.
24 november 2016 09:45
Dat is flink inleveren. Naar verluid kreeg lieuwe er een half miljoen. Doorlopend contract verbreken voor een ploeg met een budget van 2,5 miljoen. Dat is flink inleveren. Opvallend
24 november 2016 10:03
Vraag eens aan Gasparotto hoeveel stappen Wanty terug is ;-)

Voglens mij is dit een prima keuze voor Westra. In een WT ploeg had hij vaak moeten knechten, hier kan hij vaak als kopman of mede-kopman rijden. Volgens mij gaat hij een goed seizoen te gemoet!

xoxo een zuiderbuur
24 november 2016 10:16
Dat niemand van de WT zich wilde branden aan Gasparotto had een andere reden he.
24 november 2016 10:22
Best kans Lieuwe en Astana overeengekomen zijn om het contract gewoon te verbreken dus zonder afkoop. Astana heeft niks aan een gedemotiveerde renner en bespaard op die manier een half miljoen aan salaris en scheelt weer een plekje...

Maar mooie transfer dit zal hem goeddoen!
24 november 2016 10:46
@Maklukzat Zit je dan ongelukkig te zijn ... samen met je geld.
24 november 2016 10:53
Het is niet dat hij het salaris van de afgelopen jaren terug moet betalen. Lieuwe is inmiddels dus een rijke stratenmaker. Dat maakt de keuze om een stap terug te doen een stuk makkelijker.
Ik denk dat we weer mooie dingen van hem gaan zien.
24 november 2016 12:55
Mooi voor hem, kan hij voor eigen kansen rijden want ik denk dat hij het nog in zich heeft om een paar keer leuk te winnen. Als je zo depressief bent geweest en nu zegt dat het een soort thuiskomen is dan denk ik dat hij ook echt weg wou bij Astana. Ze hadden hem zeker nog kunnen gebruiken mits in goede doen.
24 november 2016 14:37
@montventoux
Soms is het verstandiger even door de zure appel heen te bijten.
24 november 2016 16:43
@makluk soms is het verstandiger je niet te laten leiden door pegels ; )

Om te reageren moet je ingelogd zijn.