Lindeman krijgt verbeterd contract van LottoNL-Jumbo
woensdag 7 oktober 2015 om 13:00

Lindeman krijgt verbeterd contract van LottoNL-Jumbo

Na zijn sterke debuutjaar bij LottoNL-Jumbo ziet Bert-Jan Lindeman onder meer een prachtige ritzege in de Vuelta (foto) beloond met een nieuw contract. De vrijbuiter tekende vorig jaar een tweejarige verbintenis, maar deze wordt nu opengebroken en verlengd tot en met 2017. 

“Ik ben erg blij met dit nieuwe contract”, vertelt Lindeman in het persbericht. “Ik kijk er naar uit om op het hoogste niveau actief te blijven en te laten zien wat ik kan, zoals ik dit jaar in Spanje en Italië heb gedaan.” In de Giro reed de debutant een dag in de bergtrui. “Ik werd gelijk gewaardeerd en voelde direct vertrouwen vanuit de groep en de begeleiding. De komende seizoenen wil ik vooral mijn klimkwaliteiten verbeteren. Ik heb nu weer twee jaar om systematisch beter te worden en mij als renner te perfectioneren. Dat is super mooi.”

Ook ploegleider Verhoeven is verheugd dat zijn pupil nog minstens twee jaar blijft. “We kijken altijd vooruit naar de toekomst en Bert-Jan heeft zich in zijn eerste jaar bij ons gewoon goed ontwikkeld. Daarom gaan we graag met hem door. In al zijn wedstrijden is Bert-Jan van waarde geweest voor de ploeg. Hij is op meerdere fronten inzetbaar, maar vooral sterk in de bergen. Hij won niet voor niets een bergrit in de Vuelta. Bovendien was hij ook altijd daar wanneer hij de kopmannen moest ondersteunen. Bert-Jan is gewoon heel waardevol voor ons team.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2015 13:04
Ik denk dat Lindeman bij LottoNL steeds meer uit zal groeien tot een type Tankink. Iemand die redelijk is op elk type terrein en daardoor als knecht een enorme waarde heeft. Daarbij kan hij als aanvaller af en toe iets winnen zoals in de afgelopen Vuelta.

Ik hoop dat LottoNL nog een paar van dit soort type wielrenners krijgt de komende jaren. De meeste toppers zullen wegens het lage budget vertrekken en het lijkt me prachtig als LottoNL een ploeg van aanvallers wordt. Net niet sprinters als Van Asbroeck, Teunissen en Lammertink passen daar goed bij.
7 oktober 2015 13:04
Goede ondersteuning voor Gesink in de giro.
7 oktober 2015 13:08
@ghostwriter
Ik snap de vergelijking, maar ik vind Lindeman meer een vrijbuiter. Hij zal aan het eind van zijn carrière veel meer gewonnen hebben dan Tankink (dat heeft hij nu eigenlijk al).
7 oktober 2015 13:08
Terechte verlenging. Een goede renner om in je ploeg te hebben. Ben benieuwd waar hij kan uitkomen als hij zich meer bergop focust. Zag in hem namelijk altijd een echte klassiek renner.
7 oktober 2015 13:10
Naast een beloning voor Lindeman zelf is dit natuurlijk ook een signaal voor zijn ploeggenoten.
7 oktober 2015 13:10
@dikkeschaap
Daar heb je helemaal gelijk in en ik hoop dan ook enorm dat ze hem de vrijheid blijven geven om veel aan te vallen.
7 oktober 2015 13:15
Zeer verdiend!
7 oktober 2015 13:19
@Boomstam10, ik hoop juist dat Bert-Jan de Giro links laat liggen en vol in de aanval gaat in de Tour.
7 oktober 2015 13:23
@ghostwriter

Naast gelijkenissen, zie ik toch wel grote verschillen tussen die twee. Lindeman is ontzettend taai, en kan als iedereen stuk zit toch een hoog vermogen blijven trappen zonder echt te knappen. Mollema, Gesink en Dumoulin hebben dat ook, maar dan nog eens gecombineerd met een hoog herstelvermogen (dit maakt hen ook klassementsmannen en Lindeman niet). Tankink is niet taai en heeft ook geen uitzonderlijk herstelvermogen. Wel zit er een goede kop op en is hij mentaal heel weerbaar, daarnaast is Tankink ook een vlotte babbelaar, goed voor de teambuilding (i.t.t. Mollema bijv.). Op zich heeft Lindeman dat ook wel, maar ik heb het idee dat dit iets minder sterk is ontwikkeld dan bij Tankink. Beiden zijn wel sterke teamspelers en in dat opzicht zijn ze wel vergelijkbaar.
7 oktober 2015 13:24
Teunissen en Lammertink aanstippen als net-niet sprinters? Dat gaat niet, want beiden zíjn geen sprinters ;-)
7 oktober 2015 13:47
@ ghostwriter, ik zie in hem ook meer een vrijbuiter dan echt een koerskapitein. Maar wie weet komt dat nog, zou ook mooi zijn als hij zich als vrijbuiter verder weet te ontwikkelen tot het niveau wat Voekler of LL Sanchez hadden. In iedergeval een prima renner, mooi dat hij bij heeft getekent voor Lotto!
7 oktober 2015 13:57
Ik denk dat de kwaliteiten van Lindeman (type vrijbuiter) beter tot zijn recht komen bij een ander team. Volgens mij zijn ze bij Rablabello niet zo van het eigen initiatief. De ritzege in de Vuelta bijvoorbeeld, bleek een "vergissing".
7 oktober 2015 14:00
Die overwinning in de Vuelta telt inderdaad eigenlijk niet. Net als al die andere koersen waarin hij in de aanval heeft gereden. Allemaal vergissingen. Deze verlenging moet dan ook wel per ongeluk tot stand zijn gekomen. #Checkjefiets
7 oktober 2015 14:02
Ken die ploeg eerlijk gezegd niet Rablabello, volgens mij rijd Lindeman daar ook helemaal niet... volgens mij ben je een beetje in de war
7 oktober 2015 14:09
edit redactie: niet doen
7 oktober 2015 14:28
@Bettinwel, volgens mij is jouw plaat zo groot dat het lijkt dat andere mensen een plaat voor het hoofd hebben. Maar schijn bedriegt ;)
7 oktober 2015 14:35
hebben we het hier over een buitenblad, of een 180 grams elpee?
7 oktober 2015 15:12
off: Ten Dam definitief naar Giant Alpecin!

Edit redactie: Bedankt, het artikel is nu online
7 oktober 2015 15:13
Goed zo.

Off: Net aangekondigd, Ten Dam naar Giant.
Edit redactie: Bedankt, het artikel is nu online
7 oktober 2015 15:14
Hij past goed bij dit team waar ze hun motto hanteren van een kinderhand is gauw gevuld
7 oktober 2015 15:16
hoe oud is lindeman eigenlijk?
7 oktober 2015 15:40
@john

Ieder heeft recht op zijn eigen mening, maar de logica van de jouwe ontgaat me volledig.

Vandeweek (dinsdag) zit je onder een artikel over Ten Dam te verkondigen dat ze niet Ten Dam moeten nemen maar Ruigh.
En nu vind je dat de (kinder) hand van Lotto-Jumbo gauw gevuld is wanneer ze trots zijn op het verlengen van Lindeman die toch minstens drie keer zoveel successen heeft gekend als de door jou begeerde maar volgens velen over de fiets getilde Ruigh....
7 oktober 2015 17:02
@Youri IJnsen
Mijn fout ik bedoelde 'net geen' sprinters en niet 'net niet sprinters'. Teunissen en Lammertink zijn relatief explosief en als ze met een klein groepje naar de finish rijden hebben ze een goede kans om te winnen. Van Asbroeck is van nature misschien iets meer een echte sprinter maar ik denk dat ook hij beter tot zijn recht zou komen als aanvaller met een goede eindsprint.

Hofland en Groenewegen kunnen dan voor de massasprints worden uitgespeeld.
7 oktober 2015 17:32
@froomefan56,

Tip van de dag! Vul Lindeman in op google en je krijgt zijn leeftijd te zien ;) dit is overigens 26 jaar.
7 oktober 2015 18:38
Verheugend vind ik ook de verlenging met TWEE jaar.
Er komen steeds meer aanwijzingen dat de ploeg ervan verzekerd is dat ze ook na 2016 doorgaan.
En verder: nog eens een bewijs hoe goed het was om een stapje terug te doen naar Rabo Development.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.