Liv AlUla Jayco presenteert selectie voor 2024, met drie Nederlandse namen
Jeanne Korevaar is een van de Nederlandse namen - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 25 oktober 2023 om 10:35

Liv AlUla Jayco presenteert selectie voor 2024, met drie Nederlandse namen

De vrouwenploeg van Jayco AlUla is al klaar voor het nieuwe wielerseizoen. De Australische formatie begint met een selectie van zestien rensters aan het wielerjaar 2024. De formatie zal vanaf volgend jaar overigens opereren onder een nieuwe naam: Liv AlUla Jayco. Fietsmerk Liv is de komende jaren namelijk de titelsponsor van de ploeg.

In juli werd bekend dat Liv Racing TeqFind, de voortzetting van wat ooit de vrouwenploeg van Rabo was, een fusie aangaat met het Australische Jayco Alula. De selectie voor 2024 telt dus zestien rensters. Met Jeanne KorevaarSilke Smulders en Quinty Ton staan er drie Nederlandse dames onder contract. Korevaar, Smulders en Ton maken mee de overstap van Liv Racing TeqFind.

Verder zijn er met Mavi García, Caroline Andersson, Anna Trevisi en Ella Wyllie nog vier nieuwe gezichten, als we het vergelijken met de selectie voor 2023. Georgia Baker, Teniel Campbell, Ingvild Gåskjenn, Georgie Howe, Alexandra Manly, Amber Pate, Letizia Paternoster, Ruby Roseman-Gannon en Urška Žigart reden vorig jaar al voor Jayco AlUla en blijven de ploeg trouw.

Vijf vertrekkers
Liv AlUla Jayco neemt daarentegen ook afscheid van vijf rensters, die in 2023 nog wel uitkwamen voor de ploeg. Het gaat om Jessica Allen, Kristen Faulkner, Nina Kessler, Ane Santesteban en Chelsie Wei Shi Tan. Allen en Wei Shi Tan keren in 2024 niet meer terug in het peloton, Faulkner en Kessler maken de overstap naar EF Education-Cannondale en Santesteban koerst volgend jaar voor Laboral Kutxa Fundación Euskadi.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.