López verliest leiderstrui: “De ploeg nam de beslissing”
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 18:45

López verliest leiderstrui: “De ploeg nam de beslissing”

Miguel Ángel López verloor voor de tweede keer deze Vuelta de rode leiderstrui, maar echt teleurgesteld klonk de Colombiaan niet in het flashinterview. “De ploegleiding besliste dat het beter was om de leiderstrui af te geven. Er gaan nog veel dingen gebeuren in deze Ronde van Spanje”, aldus López.

López zag vandaag Dylan Teuns de leiderstrui veroveren in de etappe naar Ares del Maestrat. De Colombiaan kwam als veertiende over de streep, op 5:37 van de Belg. Hierdoor volgt hij in het klassement op exact één minuut van Teuns. “Het belangrijkste is dat de vorm goed is”, zo vertelt de kopman van Astana.

“De etappe van morgen heeft een mooie finish (doelt op de steile Mas de la Costa, red.) en de rit van zondag (bergetappe in Andorra, red.) is zelfs nog fraaier. We bekijken het dag per dag.” López zag in de slotkilometer nog Tadej Pogačar aanvallen. “Hij oogt heel erg sterk. Het is een ongelofelijk talent.”

“Hij zal nog beter worden in deze Vuelta. We zullen hem in de gaten moeten houden”, beseft de nummer drie in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.