Lotta Lepistö verslaat Marianne Vos in Vårgardå

Door , zondag 13 augustus 2017 om 13:10
Lotta Lepistö verslaat Marianne Vos in Vårgardå

foto: Sirotti (archief)

De wegwedstrijd van Crescent Vårgardå 2017 is op naam gekomen van Lotta Lepistö. De Fins kampioene van Cervélo-Bigla klopte kersvers Europees kampioene Marianne Vos (WM3) in de sprint. Leah Kirchmann (Sunweb) eindigde als derde.

Een elftal maakte zich los van het peloton, met daarbij drie Nederlandse vrouwen: Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Moniek Tenniglo (WM3) en Sabrina Stultiens (Sunweb). Zij reden een voorsprong van bijna drie minuten bijeen in de Zweedse koers, die over vier onverharde stroken ging.

Toen de laatste vier laatste lokale rondes rond Vårgardå begonnen, hijgde het peloton al in de nek van de koplopers. Een vijftal met Stultiens, Blaak, Bronzini, Ryan en Spratt had zich losgemaakt, maar de vijf werden een kleine dertig kilometer voor de streep teruggepakt door het voorste deel van een uit elkaar geslagen peloton.

En groupe begon het peloton aan de slotronde van elf kilometer. Amy Pieters demarreerde, maar kon op de enige helling in het lokale circuit niet wegblijven. De ploeg van Boels-Dolmans probeerde een sprint te ontlopen, maar elke aanval werd onschadelijk gemaakt. Ellen van Dijk trok de sprint aan en leek even voor eigen kans te gaan. Zij was echter niet opgewassen tegen de snelle benen van Lepistö, die Vos te snel af was.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Nils96 13 augustus 2017 om 14:24

Vos bewijst nog maar weer eens in vorm te zijn. Lijkt mij de ideale luxeknecht voor van der Breggen en van Vleuten in Bergen. Of denken jullie dat ze voor eigen rekening nog iets kan klaarspelen daar?
Ook mooi dat lepistö weer eens een overwinning meepakt.

maximumniels 13 augustus 2017 om 15:18

Vos moet niet gaan knechten in Bergen. Met haar staat van dienst en ze is niet verkeerd in vorm voor eigen kansen gaan, of iniedergeval een vrije rol. Blessurevrij is ze nog steeds wereldtop.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.