Lotta Lepistö wint Dwars door Vlaanderen voor vrouwen
foto: Sirotti (archief)
woensdag 22 maart 2017 om 16:07

Lotta Lepistö wint Dwars door Vlaanderen voor vrouwen

Lotta Lepistö heeft Dwars door Vlaanderen voor vrouwen op haar naam geschreven. De Finse renster van Cervélo-Bigla was in de finale de sterkste sprintster van een kopgroep van zestien rensters. Lucinda Brand was op een vierde plaats de beste Nederlandse.

De wedstrijd werd verreden zonder de ploeg van Boels-Dolmans. De Nederlandse formatie kon vanwege ziektes en blessures geen volwaardige selectie op de been brengen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 maart 2017 19:01
De Nederlandse vrouwen winnen de laatste tijd niet meer zoveel, hoe zou dit komen ?
22 maart 2017 19:06
@dumo
Als je kijkt hoe internationaal het vrouwen wielrennen is geworde lijkt het logisch dat het geen prijsschieten blijft, meestal maken ze het verschil door goed ploegenspel met mentoren als Vos en van Dijk.
22 maart 2017 21:41
Als de ploeg Dolmans aan de start verschijnt komen die overwinningen er ook wel hoor. Hoezo winnen de de laatste tijd niet meer zoveel? Beetje soep in de oogjes ?
23 maart 2017 00:55
In Het Nieuwsblad was de top-4 toch helemaal Nederlands: Brand, Blaak, van Vleuten, van Dijk.
Overigens hoor ik sommigen toch zeggen dat ze een doel hebben gemaakt van de Ardense week (met name Boels en Van Vleuten, wellicht ook Vos). Dus we mogen nog veel vuurwerk verwachten.
On: Jammer dat er niets te zien was van deze koers. Het is dankzij de oproep van D'Hoore dat we wellicht wel nog wat van De Ronde mogen zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.