Lotte Kopecky met vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen: “Strade Bianche zorgde voor rust”
foto: Cor Vos
vrijdag 1 april 2022 om 19:36

Lotte Kopecky met vertrouwen naar Ronde van Vlaanderen: “Strade Bianche zorgde voor rust”

Lotte Kopecky trekt na haar overwinning in Strade Bianche met vertrouwen naar de Ronde van Vlaanderen. De Belgisch kampioene droomt ervan om de klassieker, waarin ze al een keer vijfde en derde was, op haar naam te schrijven.

“Ik trek met veel vertrouwen naar deze Ronde van Vlaanderen”, vertelt de 26-jarige renster op de website van haar ploeg Team SD Worx. “Ik leef er echt naartoe, voor het eerst voel ik me zo kalm in de aanloop naar de Ronde. Ik heb geleerd met de spanning richting een grote wedstrijd om te gaan. Dit is mijn droomkoers om te winnen.”

Kopecky put ook veel vertrouwen uit haar zege in Strade Bianche, nu een maand geleden. “De winst in Strade Bianche, mijn eerste grote overwinning, heeft voor rust in mijn hoofd gezorgd. Na mijn winst is mijn status in het Belgische wielrennen veranderd. Mijn naam wordt overal geroepen. Vroeger bezorgde me dat druk, omdat ik het gewicht van het land op me voelde.”

“Ik had het gevoel dat iedereen verwachtte dat ik won. Mijn ploeggenotes vinden het juist fijn dat ik zo word toegejuicht, ze halen er energie uit. Ondertussen is het ook voor mij een bron van motivatie”, legt de renster die het wegwielrennen met de baan en het veldrijden combineert, uit. “Dat ik in Italië kon winnen na zo’n teameffort, maakt het alleen maar mooier.”

Opletten
Ook nu zal de kracht in de breedte van Team SD Worx een wapen zijn, verwacht Kopecky. “Al moeten we opletten. Je kan de Ronde van Vlaanderen ook gewoon verliezen door eenmaal slecht geplaatst te zitten voor de beklimmingen. Het zal sowieso zaak zijn om de koers zo hard mogelijk te maken om de sprinters zo snel mogelijk overboord te gooien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.