Lotte Kopecky tweede in Nokere Koerse: “Niets te doen aan Lorena Wiebes”
foto: Cor Vos
woensdag 16 maart 2022 om 14:37

Lotte Kopecky tweede in Nokere Koerse: “Niets te doen aan Lorena Wiebes”

Lotte Kopecky moest het in Nokere Koerse doen met een tweede plaats. De Belgische kampioene zat vlak voor Nokereberg goed geplaatst, maar had geen antwoord op de aanzet en de sprint van winnares Lorena Wiebes. “Ze schoot echt weg als een komeet”, lacht Kopecky in het flashinterview.

“Ze kwam met veel snelheid aan en daar was niets aan te doen”, oordeelt de kopvrouw van SD Worx, die het wiel van Wiebes niet kon houden. Waar de winnares in de beugel sprintte, deed Kopecky dat niet. “Ik voel mij niet comfortabel met mijn handen in de beugels op kasseien. Ik heb het gevoel dat ik nu (met de handen op het stuur, red.) het meeste kracht op mijn pedalen kan zetten. De afgelopen edities deed ik dat ook zo en dat ging best goed.”

SD Worx wilde onderweg nog het peloton opschudden. “We hebben halfweg koers geprobeerd er een selectie van te maken, maar dat is niet gelukt. Op de plaatselijke ronde met de kasseistroken zat het op een lint, maar de wind was niet sterk genoeg om het op de kant te trekken”, vertelt Kopecky.

De vele valpartijen in en rond Nokere zorgden ervoor dat het peloton flink uitdunde. “Het was mij ook opgevallen”, zegt Kopecky. “Er werd nerveus gekoerst en iedereen weet waar ze van voren moeten zitten. Ik denk dat de nervositeit de oorzaak was.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.