Lotte Kopecky wint derde Belgische tijdrittitel op rij
foto: WielerFlits
woensdag 16 juni 2021 om 15:01

Lotte Kopecky wint derde Belgische tijdrittitel op rij

Lotte Kopecky heeft haar favorietenstatus op het Belgisch kampioenschap tijdrijden wederom waargemaakt. In Ingelmunster zette de renster van Liv Racing de snelste tijd op de klokken en haalde daarmee haar derde nationale tijdrittitel op rij binnen.

In en rondom het West-Vlaamse Ingelmunster moesten de dames 24,9 kilometer afleggen. Julie Debock en Katie Van Geyte zorgden voor de eerste toptijden, maar het waren Fiona Mertens en Julie Sap die de eerste serieuze tijden op de tabellen zetten. Sap stond met 36:03 minuten enige tijd bovenaan, maar de favorietes voor de overwinning startten pas aan het eind.

Lotte Claes bracht als eerste de toptijd in de 35 minuten, maar werd al vlak daarna verbeterd door Alana Castrique. Het was echter Julie De Wilde die een tijd neerzette waarop de laatste vrouwen hun tanden mochten stukbijten. De pas 18-jarige renster van Ciclismo Mundial zette 34:19 op de tabellen, een tijd waaraan onder meer Shari Bossuyt en Ann-Sophie Duyck niet konden tippen.

foto: Cor Vos

Jumbo-Vismarenster Julie Van de Velde slaagde daar wel in en zette de toptijd op 34:15 minuten. Toen was het vooral nog wachten op de binnenkomst van Lotte Kopecky. De regerende winnares maakte haar favorietenstatus waar en klokte onderweg al de snelste tijden. Uiteindelijk zette ze de tijd stil op 34:01 minuten, waarmee ze het snelst was van alle vrouwen.

Kopecky komt met haar derde overwinning op gelijke hoogte met Heidi Van de Vijver en An Van Rie. Ann-Sophie Duyck (vijf zeges) en Liesbet De Vocht (vier) staan vooralsnog een trede hoger dan de 25-jarige renster.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.