Lotto Dstny verbreekt huidige contract met Ridley en kiest voor Orbea
foto: Cor Vos
dinsdag 29 augustus 2023 om 09:32

Lotto Dstny verbreekt huidige contract met Ridley en kiest voor Orbea

Lotto Dstny zal volgend jaar niet meer met de fietsen van Ridley rijden. Dat gerucht ging al een tijdje rond, maar inmiddels is het ook door de ploegleiding zelf bevestigd. HLN meldt dat de Belgische ploeg een contract heeft getekend bij het Baskische Orbea.

Orbea is geen onbekende in het wielerpeloton. Zo sponsorden ze jarenlang de Spaanse ploeg Euskaltel en hebben ze ook een tijdje fietsen geleverd aan Cofidis, B&B-Hotels en Ceratizit. Verder waren ze voornamelijk actief in het mountainbiken.

“Onze samenwerking met Ridley stopt inderdaad eind dit jaar. We stappen over naar een nieuw fietsenmerk”, bevestigt algemeen directeur Stéphane Heulot. “Niet zozeer omdat we niet tevreden zijn over de kwaliteit van de Ridley-fiets. (…) We kiezen voor een ander merk omdat we ons financieel willen verbeteren. Dat is nodig om onze huidige kern te kunnen behouden.”

Heulot geeft daarnaast aan dat het om een ‘gecompliceerde zaak’ gaat. Dat heeft te maken met het contract dat Lotto Dstny nog heeft tot en met 2025. Dat contract zal dus verbroken worden, maar volgens HLN is het nog niet duidelijk hoe Lotto Dstny dat zal oplossen.

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.