Lotto Soudal bindt beloftevolle Filippo Conca aan zich

maandag 7 september 2020 om 11:52
Lotto Soudal bindt beloftevolle Filippo Conca aan zich

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft de jonge Filippo Conca gecontracteerd. De beloftevolle Italiaan beëindigde dit weekend de toonaangevende Giro d’Italia U23 als vijfde. Momenteel rijdt hij voor het continentale Biesse Arvedi.

Conca (21) laat via zijn nieuwe ploeg weten erg blij te zijn met zijn transfer. “Ik zal er alles aan doen om niet te ontgoochelen. Mijn ultieme droom is een rit te winnen in een grote ronde, maar dat is voor later. Eerst moet ik mijn plaats vinden in de ploeg en zal ik heel graag helper zijn. Wat me zeker zal helpen is dat ik met Stefano OIdani een land- en leeftijdsgenoot in de ploeg heb. Al jaren kennen we elkaar erg goed.”

Ondanks zijn lengte, 1 meter 90, is de Italiaanse renner een lichtgewicht en een klimmer. “Filippo Conca is meer dan een goede renner”, zegt teammanager John Lelangue. “Hij heeft absoluut de juiste ingesteldheid. We geloven in hem. Het is een grote stap vooruit voor hem, maar we zullen hem in alles bijstaan. Zijn aanwerving maakt deel uit van een groter verjongingsplan dat we met Lotto Soudal hebben.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair