LottoNL-Jumbo gaat “vol voor de winst” in tijdrit
Foto: Sirotti
zaterdag 8 april 2017 om 08:17

LottoNL-Jumbo gaat “vol voor de winst” in tijdrit

De voorlaatste etappe in de Ronde van het Baskenland verliep voor LottoNL-Jumbo niet helemaal zoals gehoopt. George Bennett eindigde als zestiende, terwijl Primoz Roglic strandde op de 21e plaats. De ploeg wil zich vandaag revancheren in de afsluitende tijdrit.

“Het gat met het podium (van het klassement, red.) is wel erg groot, maar we gaan vol voor de winst in de tijdrit”, aldus ploegleider Grischa Niermann op de website van LottoNL-Jumbo. “Een top tien notering in het algemeen klassement is nog altijd mogelijk.”

Niermann blikt ook terug op de dag van gisteren. “Primoz Roglic had niet zijn beste vorm te pakken”, verklaart hij. “George Bennett was in orde, maar kreeg te maken met pech. George reed lek en Floris De Tier gaf hem een wiel. Het wisselen duurde even en toen we er met de auto bij kwamen hebben we hem een andere fiets gegeven. Zodra Bennett weer in het peloton was, had hij er al een behoorlijk achtervolging op zitten. Op dat moment heeft hij teruggewisseld naar zijn originele fiets en moest hij opnieuw in de achtervolging. Dit kwam hij uiteindelijk te kort op de klim.”

De tijdrit van vandaag is 27,7 kilometer lang. Het parcours bevat aan het begin een klimmetje en kent daarna een vlakker tweede deel.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
8 april 2017 08:35
Voor Roglic is een mooie klassering in de tijdrit wel haalbaar als hij de benen van eergisteren weer heeft. Bennett was vorig jaar 25e in de tijdrit van de Vuelta, toen over 37 km. Het lijkt me niet dat we George in de top tien gaan terugvinden vanavond. Mijn favoriet voor de ritzege is vandaag thuisrijder Izagirre.
8 april 2017 09:31
Vol voor de winst in de tijdrit gaan, kan eigenlijk alleen met Roglic. De rest van de ploeg gaat daar zeker niet in de buurt komen. Wel jammer van de tegenslag van Bennett, die had dus toch een stukje korter kunnen staan en gaat vandaag ongetwijfeld ook nog wel wat terrein verliezen.
8 april 2017 09:59
Ik wil vooral niet de wat zweverige discussie rondom de mogelijke zaligverklaring van Niermann weer opstarten, maar dit zijn wel teksten waar ik van houd.
Niks 'we zijn tevreden met de manier waarop we de kopmannen aan de voet van de slotklim hebben gebracht', maar vooruitkijken met ambitie. Dank!
8 april 2017 10:52
Over zaligverklaring gesproken, dan moet je ook Plugge meenemen, want die staat aan de basis.
Dat Roglic het gisteren niet had, na zijn zwaar bevochten overwinning is wel begrijpelijk en ik hoop en verwacht, dat hij sportieve revanche wil nemen op zich zelf dan, want hij zal wel balen van gisteren.
8 april 2017 11:12
ik denk dat elke ploegleider van renners boven in dit zullen zeggen toch je kan moeielijk zeggen we gaan voor plaats 5 in de tijdrit.
zal gaan tussen valverde - i izaguirre en de la cruz denk ik
8 april 2017 11:22
Jammer voor Bennett zoveel pech had anders zeker top-10 kunnen rijden.
Roglic klopt wat wisselvalliger qua klimmen, maar tot nu toe altijd sterk in de tijdritten. Maar een absoluut hele goede renners voor TLJ beide.
8 april 2017 11:33
Roglic gaat in iedere tijdrit toch vol voor de winst?
8 april 2017 11:49
Het zou wat zijn als ze er maar voor 50% voor zouden gaan. Ik vind dit soort beweringen een beetje raar.
8 april 2017 12:27
Hoe zo? Meer dan de helft van het peloton gaat maar voor 50%! Om verschillende redenen.
8 april 2017 12:48
niet iedereen van TLJ zal er 100% voor gaan natuurlijk. Roglic dan weer wel. :)
8 april 2017 12:51
Elke tijdrit moet je volgaan ook al sta je 112e, de enige manier om progressie te maken, begrijp niet dat dit soort onzin van een ploegleider moet komen, niks mooier dan 20km knallen en zien waar je uitkomt.
8 april 2017 12:56
Behalve met een zwart-wit shirtje, Sanremo in het verschiet en niets meer te winnen in het klassement...
8 april 2017 13:06
@ schipperaar:
nee hoor. veel renners moeten juist op spaarstand de tijdrit rijden omdat ze een rit of wedstrijd later van meer belang zijn, zoals knechten maar ook de aanvallers van de wildcard ploegen.
8 april 2017 13:10
@vlek
Mocht je op Dumoulin doelen die heeft zich in een tijdrit nooit iets aangetrokken van zijn ak, andersom zou ie nog meer gemotiveerd zijn maar dat velen een dag als deze als een snipperdag zien is best wel een gebrek aan liefde voor het vak, het zijn tenslotte profs toch?
8 april 2017 13:16
@8.6
"Spaarstand" heb ik nooit begrepen, je motor vergroten kan alleen als je diep wilt gaan en dan kan je heus nog knechten s'anderdaags. t'Is tenslotte ook nog een afsluitende tijdrit.
8 april 2017 13:23
@ schipperaar:
eventueel je motor vergroten door bijna 28 km diep gaan in je eentje kan je ook op training doen hoor. daar heb je niet specifiek de tijdrit in dit rondje voor nodig. en zeg nu zelf, wat maakt het voor een mindere god nou uit of hij 150ste of 100ste wordt?
8 april 2017 13:36
@8.6
Als ambtenaartje reed ik elke dag een tijdrit naar het werk voluit en elke dag sprokkelde ik de seconden bij elkaar ook al zat ik maar op schaal 9(niet van Richter voor de lolbroeken). Niks lekkerder dan door die barriere gaan waarna je in die flow komt, de pijn niet meer voelen door het surplus aan adrenaline en testosteron wat vrijkomt, zalig.
Kleren drogen in de computerruimte tot de minister van Defensie een keer op bezoek kwam en mijn uitgestalde was zag over de computerschijven, heeft lang geduurd voor ik er een schaal bijkreeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.