LottoNL-Jumbo gaat voor het eerst zonder klassementsambities naar Tour
© Foto Rudie Ottens
donderdag 22 december 2016 om 11:46

LottoNL-Jumbo gaat voor het eerst zonder klassementsambities naar Tour

LottoNL-Jumbo gaat volgend seizoen zonder klassementsambities naar de Tour de France. Dat is voor het eerst in de historie van de ploeg. De Nederlandse formatie wil met Dylan Groenewegen en Robert Gesink strijden voor etappezeges.

Robert Gesink
Daarmee zet Robert Gesink de lijn van de Vuelta door. Daar streed hij eveneens voor dagsuccessen. Dat leidde uiteindelijk tot een overwinning op de Aubisque. “De laatste jaren waren voor mij echt een eyeopener”, stelt hij in een persverklaring. “De Tour van 2015 en de Vuelta van 2016 gaven mij het gevoel dat er nog heel veel in zit. Ik vind het schitterend om in de komende Tour voor ritzeges te gaan. Terug naar mijn roots van aanvallend koersen en erin vliegen.”

Gesink begint zijn seizoen met de Tour Down Under. “Daarnaast rijd ik in Abu Dhabi en bouw ik verder richting de Tour. Ik vind het mooi om het jaar op een avontuurlijke wijze met veel verschillende koersen te starten. In de Tour Down Under is het altijd afwachten hoe je uit de winter komt, maar als het er in zit ga ik daar voor een goed klassement. Later in het seizoen start ik in de Tour of California.”

foto: LottoNL-Jumbo

foto: LottoNL-Jumbo

Dylan Groenewegen
Voor Dylan Groenewegen gaat er volgend seizoen weinig veranderen. “De grote doelen in 2017 zijn het Nederlands Kampioenschap en opnieuw de Tour. Ik zou dolgraag mijn rood-wit-blauwe trui met een jaar verlengen en die in de Tour de France laten zien om daar het gevecht aan te gaan met de beste sprinters ter wereld. In de Eneco Tour heb ik getoond dat ik de sprinttop aan kan.”

Groenewegen gaat in Qatar de eerste wedstrijdkilometers van het seizoen maken. Daarna rijdt hij de Ronde van de Algarve. “Ik kan niet wachten om opnieuw te kunnen sprinten voor de overwinning. Het liefste doen we dat natuurlijk zo snel mogelijk in de Ronde van Qatar en in klassiekers zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem. Zodra de trein staat en de sprints worden gewonnen geeft dat een enorme boost voor het verdere seizoen.”

De sprinttrein krijgt in ieder geval één nieuw wagonnetje: Lars Boom. “Hij is daar de ideale renner voor”, stelt Groenewegen. “Lars kan goed sturen, weet zich prima te plaatsen en kan lang een hoog vermogen trappen.”

Steven Kruijswijk
Voor de Ronde van Italië rekent LottoNL-Jumbo opnieuw op Steven Kruijswijk. “Samen met de ploeg gaan we er alles aan doen om weer in topvorm aan de start te verschijnen”, zegt hij. “Stef Clement en Jurgen Van den Broeck gaan de belangrijke renners voor mij worden. Daarom rijden zij ook bijna hetzelfde programma en gaan zij ook met mij op hoogtestage. Ook de rest van de Giro-selectie zal vaker met mij koersen en trainen.”

Kruijswijk begint zijn seizoen in februari. “Dan zal alles in het teken staan van de Giro. Daarna richt ik mijn pijlen op de Vuelta om ook daar voor het algemeen klassement te gaan.”

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
22 december 2016 11:53
Teleurstellend !
Gelukkig hebben we de Giro nog.
22 december 2016 11:54
Top nieuws wat mij betreft! Erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken... Zie er naar uit om te kijken naar etappes die 'Lotto-Jumbo'-geel gekleurd zijn!
22 december 2016 11:58
De Eneco Tour vergelijken met de TdF. Ik moest lachen.
22 december 2016 12:00
Chasinque gaat dus niet voor top 6 tour... Moet ik wel even verwerken
22 december 2016 12:08
Heel slim, dan hoef je ook geen hele ploeg om gesink te bouwen en kan je met een sterke klassementsploeg(Bennett, Roglic, Battaglin, Clement) vol voor de overwinning in de giro gaan met kruiswijk
22 december 2016 12:09
Ach ja, ik kan me voorstellen dat Gesink blij is nu hij door een Vueltarit te winnen eindelijk die moppermaffia (zoals Charles Groenhuijsen dat noemt) heeft stil gekregen. En dat smaakt naar meer. Want wat een lading columns en gezeik kreeg hij ook dit jaar weer over zich heen, toen hij zich moest afmelden voor de Tour. Figuren als die Rodrick van het blad Fiets zouden zich eigenlijk moeten schamen.
22 december 2016 12:09
Gezien het parcours van de Tour lijkt me dat een prima beslissing. En al helemaal gezien het koersverloop van de afgelopen versie.
22 december 2016 12:10
Is het weer een vlak NK parcours dit jaar?
22 december 2016 12:13
Tendam +1
22 december 2016 12:14
Goede beslissing en eveneens slim om nu nog even niet te vertellen dat hij in de vuelta vh podium gaat.
22 december 2016 12:23
Eindelijk!
22 december 2016 12:23
@ RV: valt dat te combineren met de RvC?
22 december 2016 12:26
Allemaal leuk en aardig Ten Dam maar het rendement was ook gewoon ruk!! Dus nu is het opeens allemaal hosanna, nou dacht het niet hé.
22 december 2016 12:32
@klootje
Zeg ik dat dan? Hij heeft inderdaad niet al te succesvolle seizoenen achter de rug, maar ook nu weer vooral door een onevenredige dosis pech. En daar krijgt hij dan ook een onevenredige dosis kritiek op.
22 december 2016 12:35
@HoofdIsVrij

Het word volgend jaar gehouden in Monferland(ik weet niet hoe je het typt) in Gelderland, dus ik denk dat een beetje zo'n parcours als in 2013 is.
22 december 2016 12:41
Tendam daar gaan we het niet over eens worden. Ik vind het allemaal wel meevallen met die onevenredige kritiek.
Ik hoop van harte dat de kwakkelgees tot het verleden behoort, maar tot de Tour van vorig jaar was de kritiek niet onterecht en zagen we een hele andere Gesink. Los van verklaringen daarvoor was het voor mij niet gek dat de kritiek groot was, zo werkt het nu eenmaal in de grote boze harde sportwereld.
22 december 2016 12:46
Ben benieuwd of we ze wel vaak genoeg in beeld gaan zien. Het is leuk dat ze voor etappes gaan, maar je mist toch wel iemand die je elke bergetappe bij het groepje beste klimmers ziet.

Hoop ook niet dat ze voor alleen Groenewegen en Gesink voor etappes gaan, maar dat ze ook nog een Bennet, JVB en Boom bijvoorbeeld genoeg vrijheid geven.
22 december 2016 12:51
Ik begrijp dat er voor Robert meer lol te beleven is als vrijbuiter - maar persoonlijk vind ik het wel jammer. Nu er zoveel kleppers starten in de Giro was er voor Gesink misschien best een top-vijf plaats mogelijk....
22 december 2016 12:54
@klootje
Gesink zelf is niet zo veranderd hoor, de perceptie inderdaad wel. Dit voorjaar is eigenlijk de eerste keer dat hij matig reed zonder een duidelijke reden. Maar welke andere Nederlandse renner zou er nu kritiek te verduren krijgen als hij de Tour niet rijdt ivm een hersenschudding?
22 december 2016 12:57
Hoor ik daar bolletjestrui?
22 december 2016 13:02
Mooi hoor, zo'n etappezege... maar Aad van den Hoek, Henri Manders en dat soort renners wonnen ook wel eens een Tourétappe. Ik vind dat een renner van de statuur van Gesink de lat nu wel erg laag legt. De Tour is leuker om te volgen als er Nederlanders in het klassement meedoen. Kan Kruijswijk geen kopman worden in de Tour?
22 december 2016 13:02
denk dat je de tourselectie nu ook al grotendeels in kunt vullen. Gesink, Bennett, Groenewegen, boom en de rest zal voor de sprinttrein zijn
22 december 2016 13:06
Ik begrijp persoonlijk al die negativiteit rond Gesink niet. Hij werkt hard, komt zelden arrogant of achteloos uit de hoek, is kritisch op zichzelf, heeft zelfs humor. Rijdt aanvallend als het i zijn mogelijkheden ligt. Is niet te beroerd voor anderen te werken. Wat roept er dan zoveel irritaties op? De kritiek komt me vaak een beetje infantiel over: gezeur van mensen die vinden dat ze het recht hebben om vaker voor de TV te juichen.
22 december 2016 13:06
Gesink is echt wel veranderd, dat is niet enkel perceptie. Natuurlijk is het heel wat makkelijker voor de camera komen als je bijv. met de besten in de Tour omhoog rijdt maar het verschil is er wel degelijk. Dat kan iedereen zien, dat hij veel sterker in zijn schoenen staat.
Welke andere NLse renner kan zich meten aan de uitslagen van Gesink in het eerste deel van zijn carrière? Ik kan je er geen noemen. Maar ik denk dat als Lars Boom weer geen goed voorjaar kan rijden door pech of blessures dat je hetzelfde zal zien gebeuren.
22 december 2016 13:11
@klootje
Nee, dat is echt perceptie. Sterker nog, in die Tour toen het halve peloton onderuit ging kon je die perceptie binnen een dag zien omslaan. De eerste week was hij zogenaamd relaxed en gefocust, daarna was hij weer de mentaal zwakke stresskip. Het is maar net hoe de wind waait.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.