‘LottoNL-Jumbo haalt Danny van Poppel binnen’
foto: Sirotti
woensdag 30 augustus 2017 om 07:29

‘LottoNL-Jumbo haalt Danny van Poppel binnen’

Danny van Poppel rijdt de komende twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo. Dat weet De Telegraaf te melden. De sprinter wilde aanvankelijk bij Sky blijven, maar kiest volgens het dagblad nu voor de overstap naar de enige Nederlandse WorldTour-formatie. Die laatste partij richtte haar pijlen eerst op U23-wereldkampioen Kristoffer Halvorsen, die uiteindelijk koos voor Sky.

Tweede rappe man naast Groenewegen
Het technische hart van LottoNL-Jumbo heeft deze transferperiode een duidelijke missie. De ploeg wil haar tweede lijn versterken en zocht bovendien naar een sprinter. De ploeg heeft heel lang en intensief onderhandeld met Halvorsen, maar uiteindelijk koos de snelle en talentvolle Noor voor een transfer naar de ploeg van Sir David Brailsford. Het Nederlandse team vervolgde haar zoektocht naar een soortgelijke renner. Met Van Poppel lijkt die nu te zijn gevonden. De 24-jarige Nederlander staat er bovendien direct: hij heeft meerdere overwinningen in de WorldTour op zijn naam staan, waaronder een rit in de Vuelta a España van 2014. Bovendien wil de sprinter zich ook focussen op de klassiekers.

RIDE Magazine
101 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2017 09:37
Mooie transfer voor beiden! Zal nu sowieso een grote ronde per jaar rijden. Het is toch fijn als de beste nederlandse renners aan de start staan van grote rondes
30 augustus 2017 09:39
Verrasend had ook al werd het verlangt niet verwacht. betekend dit dat Janssen en Lobato weg kunnen...
30 augustus 2017 09:47
@klassementsrenner nee, genoeg wedstrijden waarin je ook Lobato kan uitspelen en Jansen kan zich nog verder ontwikkelen misschien wel meer voor het klassieke werk.
30 augustus 2017 09:50
Toch een mooie transfer in mijn ogen. Al hangt het wel wat af van wat Van Poppel zelf voor ogen heeft. Als hij zich wil focussen op de wat lastigere sprints is hij nu gewoon duidelijk de man die uitgespeeld kan worden.

Mocht hij liever zich als pure sprinter ontwikkelen dan zit hij toch echt in het team met de Champs Elysees winnaar in één team en zal hij niet snel de eerste keuze zijn.

Ik vind hem ook echt nog altijd wel een groot talent, maar het is er dit jaar wat minder uitgekomen. Al was hij tijdens de Hammer Series wel erg sterk hoor!
30 augustus 2017 09:50
Ongeacht de 'slepende' knieblessure heeft Van Poppel de afgelopen anderhalf jaar geen moment de indruk gewekt, dat hij koste wat het kost wilde slagen bij Sky. Zet zijn uitslagen van die periode eens op een rijtje. Je mag dat scorebordjournalistiek noemen, ik noem het vooral mager. En dan opeens, als het op verlengen aankomt, kan hij het wel?

Ik ben ervan overtuigd dat Van Poppel veel intrinsieke mogelijkheden heeft. Maar hij zal iemand nodig hebben die hem helpt om die mogelijkheden te vertalen naar resultaten die bij die mogelijkheden passen. Hij zal bij TLJ meer zijn eigen kans mogen gaan dan bij Sky, dat sowieso. Maar ook daar is niets vanzelfsprekend, vraag maar aan Boom.
30 augustus 2017 09:56
Dus we hebben nu Groenewegen, Lobato èn Van Poppel. Ik denk dat Lobato zich moet blijven tonen en het liefst nog een keertje winnen; anders zie ik het huwelijk met TLJ volgend jaar stranden. Of zien WF'ers het minder somber in?

Van Poppel is donders rap, maar kan in principe ook het voorjaarswerk goed aan. Denk dat hij daarin al een streepje voor heeft op Groenewegen en dat biedt ook weer iets meer perspectief voor de resultaten (ondersteuning/ bezetting) in die periode, want die waren waardeloos.

Ook Van Poppel heeft een prijskaartje, dus naar mijn bescheiden mening hoeven we geen Van Baarle meer te verwachten .. maar je weet nooit.

Super gaaf dat Danny naar TLJ komt!

Edit: Klopt helemaal @Henk.
30 augustus 2017 09:57
@Rahimns okee prima, Hopen dat het aantal overwinningen hierdoor zal stijgen ;)
30 augustus 2017 10:01
@defietser. En dan beticht je mij van een domme reactie? Ik heb je reactie nogmaals gelezen, en zie toch duidelijk staan 'slechte aankoop'. Iets dat je in je tweede reactie over het hoofd ziet?

Ik zie ook 11 podiumplaatsen (truien meegerekend) waarvan 3 overwinningen (1 is de HammerSeries). Moeten we dat dan maar over het hoofd zien omdat hij ook 9 x DNF heeft laten zien? Hij heeft in interviews meermaals de redenen voor zijn slechte vorm aangegeven en het schijnt nu verholpen te zijn. Dat zou goed mogelijk zijn gezien zijn prestaties in bijvoorbeeld Polen.

Dus wat is je punt? Omdat een renner tobte met een blessure en daardoor een aantal wedstrijden niet uitreed, is het maar een slechte aankoop?
30 augustus 2017 10:04
@Sebas de ploeg wilde voor 2018 zowel Halvorsen en Terpstra binnenhalen (daar was dus budget voor vrijgemaakt) denk dat je dus dan ook Van Poppel en Van Baarle kan betalen... maar als de geluiden van Vaughters kloppen dan zal Van Baarle waarschijnlijk gewoon blijven bij Cannondale.
30 augustus 2017 10:07
Volgens mij is Danny van Poppel op termijn een renner die het ook van de wat omvangrijkere aanvallen op semi-plat terrijn kan worden.
30 augustus 2017 10:07
@defietser dus jij zou ook zeggen ''Kittel slechte aankoop, 5 x dnf''
30 augustus 2017 10:08
@xistnc. je kunt Boom toch niet met van Poppel vergelijken, bij Boom ging het sowieso om afspraken waar hij zich niet aan hield en zijn reactie daarop, met het maken van goede afspraken kom je al een heel eind, denk niet dat Van Poppel het in zijn hoofd haalt om zijn eigen wedstrijd te rijden.
30 augustus 2017 10:11
@xistnc Als je kijkt naar zijn zeges waren het er in 2015 drie, vorig jaar 4 en dit jaar twee. Dat ontloopt elkaar dus niet zoveel. Als je kijkt naar zijn CQ ranking dan was dat in 2014 116; 2015 58 (verklaarbaar door ritzege en goede uitslagen in de Vuelta); 2016 111 (zonder grote ronde) en dit jaar pas 167ste. Het ontloopt elkaar dus allemaal niet zoveel dus op het nou een broodfietser te noemen is echt ver gezocht.
30 augustus 2017 10:13
geweldig nieuws,dat gaat helemaal goed komen met tlj !nu inderdaad van baarle nog.
30 augustus 2017 10:17
@ Xistnc waar heb je het over? slecht echt helemaal nergens op wat je zegt..
Laatste anderhalf jaar.. Dus heel 2016 is niks?
1 Vuelta a Burgos (2.HC) Stage 1
1 Vuelta a Burgos (2.HC) Stage 3
1 Arctic Race of Norway (2.HC) Stage 2
1 Tour de Yorkshire (2.1) Stage 2
1 Vuelta a Burgos (2.HC) Points Classification
2 Eneco Tour (2.UWT) Stage 3
2 Tour de Yorkshire (2.1) Points Classification
3 Amgen Tour of California (2.HC) Stage 7
3 Arctic Race of Norway (2.HC) Stage 1
3 Arctic Race of Norway (2.HC) Points Classification

En dit is begin 2017, toen die nog ''lang en breed'' een contract had en nog geen last vd knie:

1 Prologue - Melbourne Southbank › Melbourne Southbank

17.01 › 22.01 Santos Tour Down Under (2.UWT)more
4 Stage 6 - Adelaide › Adelaide90 13
3 Stage 4 - Norwood › Campbelltown149.5 18 10
4 Stage 3 - Glenelg › Victor Harbor144 13
2 Stage 1 - Unley › Lyndoch118.5 30 25
30 augustus 2017 10:20
@xistnc; fijn dat je je nader verklaard. In mijn optiek valt 'de indruk wekken' een beetje in de categorie 'invullen' maar goed, jij jouw visie en ik de mijne. Als je de uitslagen alleen rekent... tja daar zit een dubieus kantje aan wat mij betreft. Slepende blessures geven doorgaans geen goede uitslagen toch? En hij is de laatste tijd toch hersteld zover ik weet. Het kan ook gewoon zo samenvallen. Dan is het mooi voor van Poppel.
30 augustus 2017 10:21
@ rahimms .. Volgens mij was er een 'speciaal' potje dat niet voor iedere willekeurige transfer gebruikt kan worden, of is die informatie onjuist/achterhaald?

Wat betreft het genoeg aantal kansen voor de drie sprinters: op papier is dat inderdaad het geval, maar qua ondersteuning en vertrouwen gaat dat minder evident zijn, vrees ik. Ik hoor hier dat Danny lastige aankomsten aankan; laat dit nou net ook Lobato's kracht zijn.
30 augustus 2017 10:25
Quote:
xistnc - 30 augustus 2017 om 09:50
Ongeacht de ‘slepende’ knieblessure heeft Van Poppel de afgelopen anderhalf jaar geen moment de indruk gewekt, dat hij koste wat het kost wilde slagen bij Sky. Zet zijn uitslagen van die periode eens op een rijtje. Je mag dat scorebordjournalistiek noemen, ik noem het vooral mager. En dan opeens, als het op verlengen aankomt, kan hij het wel?


Misschien toch niet helemaal op z'n plek bij Sky, kan dat?

N=1 is blijkbaar al genoeg om vast te stellen dat iemand geen motivatie heeft. Boude uitspraak.
30 augustus 2017 10:25
@Sebas nee, dat denk ik niet... maar gezien de kwaliteiten van Van Baarle past die kwalificatie daar toch wel op. Lijkt me toch een renner met uitzonderlijke kwaliteiten zeker gezien zijn leeftijd.
30 augustus 2017 10:33
Van Poppel vind ik meer wielrenner dan groenewegen, hij kan op meer terreinen beter uit de voeten. Had hem liever bij lotto soudal zien rijden, maar voor tlj is dit gewoon top
30 augustus 2017 10:34
Absoluut.
30 augustus 2017 10:42
Top, beetje onderlinge concurrentie kan geen kwaad. Ze rijden elkaar vast niet in de weg want zijn alletwee nog te jong voor een heel zwaar programma, kunnen elkaar in het voorjaar dus wat afwisselen. Met van Baarle er nog bij heb je helemaal een sterk blok.
30 augustus 2017 10:43
Jungleman, ik liever niet, Lotto soudal heeft al een dozijn van dat soort renners en momenteel gaat het daar nou niet je van het. Wat ten dele aan de ploegleiding lijkt te liggen.
30 augustus 2017 10:48
Van Poppel heeft zelf aangegeven met motivatie te kampen. Daardoor NK laten lopen, wat de ploeg niet zo leuk vond. Kan ook deels te maken hebben met blessure/niet lekker in je vek zitten.

Nu ziet het er allemaal weer beter uit.
30 augustus 2017 11:00
Prima aankoop. Deze jongen heeft sowieso voldoende talent. Of hij bij TLJ weer zichzelf helemaal terug vindt en verder groeit naar de renner die hij kan zijn, valt natuurlijk niet te zeggen. Hij zal gemotiveerd zijn en als hij in de ploeg past en gespaard blijft van knieblessures dan kan het hoor. Ik kan niet beoordelen of hij minder motivatie had dit jaar. Ik denk dat ik zelf met aanhoudende blessures en een ploeg die niet echt bij me past (Sky) wel soms motivatie zou verliezen. Wielrenners zijn soms net mensen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.