LottoNL-Jumbo: “Lars Boom moet verbeteren”
foto: Sirotti
dinsdag 28 maart 2017 om 12:24

LottoNL-Jumbo: “Lars Boom moet verbeteren”

Lars Boom kan de hoge verwachtingen in de Vlaamse koersen nog niet waarmaken. De Brabander werd gehaald als kopman voor de klassiekers, maar in die wedstrijden weet hij nog niet te verrassen. “Lars moet verbeteren”, vertelt ploegleider Jan Boven.


Stelling van de week

[poll id=”466″]
Deel in de reacties je mening over de Stelling van de week.


Voor de Ronde van Vlaanderen betekent dat de ploeg met andere tactiek zal vertrekken. “Ik denk dat we meer op de manier gaan koersen zoals we de afgelopen dagen hebben gedaan”, zegt Boven, waarbij hij doelt op een aanvalslustige tactiek en zonder uitgesproken kopman.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
59 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2017 12:26
P-R is voor Lars dit jaar.
28 maart 2017 12:35
De "hype" rond Boom wordt hier wel lekker uitgemolken op Wielerflits
28 maart 2017 12:36
Haha hij lult zich zelf helemaal vast. Waarom zegt hij niet gewoon dat ze rekende op boom, maar dat hij het niet waar maakt. Als ze zo koersen als afgelopen wedstrijden is dat om te janken
28 maart 2017 12:39
Dit is trouwens hetzelfde interview van zondag?
28 maart 2017 12:39
Wat betreft de poll: Dit hele seizoen lijkt te vroeg te komen voor Lars Boom. Ik zou het mooi vinden als we hem nog een keer vooraan zien de komende weken, maar ik durf er niet op te hopen.
28 maart 2017 12:44
En anders wat ? Billenkoek ?

Er zijn er velen die helemaal top willen zijn en ieder jaar genoeg die dat, om welke reden dan ook, voor geen meter lukt.
28 maart 2017 12:44
Succes daarmee! Aanvallen van TLJ worden namelijk eigenlijk alleen opgemerkt als ze er niet zijn, zelfs als ze er wel zijn. Boom die ondermaats presteert heeft op deze manier hopelijk een leuke koers van Van Emden tot gevolg. Daarnaast wat beeldtijd voor een Van Hoecke of Castelijns in de vroege vlucht en het geeft ze de mogelijkheid om jongens als Jansen mee te nemen in plaats van een knecht voor Boom als Wagner zou zijn. Blijft vooral balen dat Roosen net deze week ziek was, anders had dit een mooie situatie geweest voor zo'n jongen.
28 maart 2017 12:48
Heeft er iemand een idee van hoeveel Lars ongeveer verdient bij TLJ?
28 maart 2017 12:50
Ja hoeveel krediet verdient lars ongeveer?
28 maart 2017 12:52
van Hoecke wel een parelvisser toch ? Kopman maken lijkt me.
28 maart 2017 12:58
Boom Boven Boom, wonder boven wonder. Wie weet wat voor verrijzenis P-R nog voor Boom in petto heeft?
Carrefour de l'Arbre, Kruispunt van den Boom, iemand? Een toekomstige bedevaartsplek voor Nederlandse wielervolgers, van de grootte-orde van Alpe d'Huez?
Of wordt Boom er net finaal geveld?
28 maart 2017 13:00
Boven lijkt hier toch wel geïrriteerd door de kritische vragen over Boom's presteren.
28 maart 2017 13:00
@wimpy ik neem aan dat hij wel een van de grootverdieners is binnen de ploeg ;)
28 maart 2017 13:00
Het lijkt mij niet dat Boom zijn niveau dusdanig omhoog kan krikken om mee te doen om de winst in RVV en PR. Dat mag hen hier wel accepteren. Geniet van die koers, zonder je zo te fixeren op een renner die het momenteel even niet heeft. Als je dan zo graag wil dat Boom beter rijdt, geef hem support. Boom kan dit seizoen nog steeds belangrijk worden voor kopmannen in de rondes als hij de komende maandan hard werkt aan zijn vorm. Misschien kan hij een keer meeschuiven in een vlucht of ergens demarreren. Hij moet die bravoure van voorheen terugkrijgen en dat lukt niet als iedereen over hem heen valt.
28 maart 2017 13:06
Hoezo hoge verwachtingen? Hij presteert precies volgens mijn verwachtingen. Wie zijn precies die mensen die hoge verwachtingen van hem hadden? Ik ken ze namelijk niet.
28 maart 2017 13:15
@ Kingstown

Ik had hoge verwachtingen. Boom is er vaak in de finale van kasseienkoersen bij, maar ook vaak gevloerd door pech (platte band, val voor hem, val van hemzelf, enz.). Als hij kansloze positie is stopt hij vaak met inspannen (zo oogt het voor mij iig).

Een hoge verwachting betekent trouwens voor mij top 5. Sagan, Van Avermaet, Vanmarcke (maar die dit seizoen ook niet) zijn toch de drie sterren renners. Maar daaronder staan héél véél kanshebbers voor andere goede klasseringen
28 maart 2017 13:30
Jongens, de oplossing is toch makkelijk! Boom in de vroege vlucht!
28 maart 2017 13:37
Quote:
Hoezo hoge verwachtingen? Hij presteert precies volgens mijn verwachtingen.

Ik heb Boom in de Vlaamse koersen nog nooit, zonder aanwijsbare reden, zo matig zien koersen als dit voorjaar.
28 maart 2017 13:43
Boom moet inderdaad de vlucht in zowel in RvV als PR, toont ie karakter, zijn sponsor en met name PR is een koers dat het je megaver brengen kan.
28 maart 2017 13:47
@RV inderdaad. Kijk maar naar de winnaar van vorig jaar in P-R.
28 maart 2017 13:49
@vlek "Zonder aanwijbare reden" Dat is zeer zorgelijk. In het huidige tijdperk wordt toch alles gemeten en onderzocht, dus ook Boom's fysieke conditie. Hoe zijn de wattages die hij trapt etc. ? Als hij nu nog niet in top-conditie is dan heeft hij vermoedelijk te weinig arbeid verricht in de winterperiode. Eigenlijk kon je in de winterperiode al zien aankomen dat Boom in het voorjaar niet goed genoeg zou zijn. In de crossen die hij reed als zgn.voorbereiding was het ook 3x niets. "Lars Boom moet verbeteren" , de vraag is of hij dat nog kan....
28 maart 2017 13:50
En QS, BMC, Lotto Soudal en TREK laten Boom zomaar wegrijden in een kopgroep? Lijkt me sterk.
28 maart 2017 13:53
Natuurlijk makkelijk gezegd om in de vroege vlucht mee te gaan. Ten eerste heb je toch al vorm nodig om met een groep weg te raken in de hectische aanloop. En ten tweede zal de concurrentie Boom ondanks zijn matige vormpeil echt geen minuten voorsprong geven. Zeker niet in P-R.
28 maart 2017 13:54
Quote:
Dat is zeer zorgelijk. In het huidige tijdperk wordt toch alles gemeten en onderzocht, dus ook Boom’s fysieke conditie. Hoe zijn de wattages die hij trapt etc. ? Als hij nu nog niet in top-conditie is dan heeft hij vermoedelijk te weinig arbeid verricht in de winterperiode.

Uiteraard zal er een reden zijn, maar daarnaar is het voor ons natuurlijk gissen. Zo'n slecht voorjaar heeft hij in het verleden enkel laten zien, na bijvoorbeeld die val in Parijs-Nice. Dat bedoel ik dus met een aanwijsbare reden.

Quote:
Eigenlijk kon je in de winterperiode al zien aankomen dat Boom in het voorjaar niet goed genoeg zou zijn. In de crossen die hij reed als zgn.voorbereiding was het ook 3x niets.

Vorig jaar was dat niet anders, ik denk zelfs nog minder. Toen was zijn niveau in het voorjaar echter een stuk beter, dan het nu is.
28 maart 2017 14:06
Voor het probleem Lars Boom '' is Nico Verhoeven hoofdverantwoordelijke. Die had kunnen weten dat Lars in de voorgaande méér dan 100 gereden klassiekers geen enkele keer op het podium kwam. Hij wist ook zijn neergaande lijn op basis van feitelijke uitslagen. Toch moest en zou Boom gecontracteerd worden en ook nog als kopman. Lars Boom komt nooit meer bij een klassieker op een podium. Als ik hoofdsponsor was dat zou ik dat Verhoeven aanrekenen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.