LottoNL-Jumbo tevreden over prestaties in Romandië
Foto: Sirotti
maandag 4 mei 2015 om 08:46

LottoNL-Jumbo tevreden over prestaties in Romandië

LottoNL-Jumbo kijkt met een goed gevoel terug op de Ronde van Romandië. In de afsluitende tijdrit eindigde Robert Gesink als 21e, waarmee hij zijn vijftiende plaats in het klassement wist te behouden. Jos van Emden was tegen de klok de beste renner van de ploeg. Hij klokte in Lausanne de achttiende tijd.

Van Emden mocht vanwege zijn goede tijd even op de hotseat plaatsnemen. “Ik zat misschien maar tien seconden op die stoel, maar ik deed in ieder geval weer een keer echt mee in een tijdrit”, zegt hij op de ploegwebsite. “Ik kan me niet herinneren dat ik eerder op een hotseat mocht plaatsnemen. Ik had er graag langer blijven zitten, maar ik ben tevreden met deze prestatie. Zeker als je kijkt naar het sterke deelnemersveld hier. Vandaag was een mooie afsluiter. De hele week ging het eigenlijk al goed bij mij, ook bergop.”

Ploegleider Erik Dekker is eveneens tevreden. “Met Bert-Jan Lindeman hebben we een keer een winstkans gecreëerd, dat is positief en eigenlijk heeft de gehele ploeg sterk gereden. Alleen Laurens ten Dam was teleurgesteld dat hij niet zijn gehoopte niveau haalde. Na zijn ribbreuk ging het eigenlijk alweer heel snel goed met hem en in Luik-Bastenaken-Luik reed hij een puike koers, maar helaas heeft dat geen vervolg gekregen.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2015 09:09
Ten Dam en Gesink hebben gelukkig nog genoeg tijd om een goede vorm voor de Tour te ontwikkelen. Dat Gesink nu al in de top 15 van het algemeen klassement eindigt en 11e werd in de bergetappe toont aan over wat voor een geweldig basisniveau hij beschikt. Als hij daar de rest van het wielerseizoen op verder kan bouwen krijgen we vast en zeker nog genoeg moois te zien van hem.
4 mei 2015 09:48
Hoezo tevreden !!!.........het was toch gewoon 10x niks
4 mei 2015 10:20
@ de winnaars, van welke renner had jij een betere prestatie verwacht dan? Met uitzondering van Ten Dam, waar ze teleurgesteld in zijn. ze hebben deze ronde het maximale uitgehaald denk ik.
4 mei 2015 10:21
@de winnaars: jij krijgt van mij een sticker, grote vent!

OT: Gesink heeft laten zien over een goed basisniveau te beschikken, Van Asbroeck heeft volgens TLJ wat hardheid opgedaan, maar verder heb ik hem helemaal niet gezien. Hopelijk kan hij wel een beetje een molshoop over, want anders heb je alleen wat aan hem in wat spaarzame touretappes. Ten Dam is nog niet terug, Lindeman en Flens zijn nog niet top, Van Emden (laatste TT), Bulgac (ging goed de heuvels over) en Tjallingii (TTT)heb ik goed werk zien doen.
4 mei 2015 10:32
fcdb4-ever .........ik had ook geen betere prestatie verwacht , omdat het gewoon allemaal middelmatige renners zijn. En dat is op zich ook niet erg maar kraam dan niet uit dat je tevreden bent !! Stelvio-fan ...en bedankt voor de sticker (wat het ook mag betekenen)
4 mei 2015 11:09
Een kinderhand is snel gevuld bij Dekker. Gesink heeft het goed gedaan, maar er was nu helemaal geen druk bij hem. Ben altijd bang dat hij bezwijkt als er wel druk is. Laat me graag verrassen door hem, want zijn talent staat buiten kijf. Winstkansen voor Lindeman? Die was blij met derde plek, dus winst zat er niet in. Kortom, op Gesink na, grauwe middelmaat.
4 mei 2015 12:02
Tuurlijk snapt Dekker dat het beter moet. Maar er zijn eindelijk lichtpuntjes in dit duister seizoen. Dan is het toch niet raar dat Dekker in de media positief daarop reageert. Als teamleider probeert hij het positieve gevoel te vast te houden en vanuit daar verder te bouwen. Laat het afkafferen maar over aan sommige hier op wielerflits.
4 mei 2015 12:11
Yorkshire was goed tot zeer goed met Hofland en Kruiswijk, Romandië was redelijk dankzij Gesink die toch redelijk klom.
4 mei 2015 12:23
De seizoenen van Ten Dam beperken zich zo wel tot 3 weken Tour. Volgens mij een van de best betaalde renners. Laat zich veel te weinig zien. Voor een ploeg met dit budget een overbetaalde renner
4 mei 2015 13:52
@SolerEritrean

Ben het volledig met je eens. Maar om nog beter te worden moet Lotto volgend jaar iets in de breedte versterken met 2 echt goede renners.
Deze 2 renners kunnen dan klappen opvangen als andere geblesseerd zijn of niet presteren zoals ze willen.
Ga eens shoppen bij Movistar ofzo. Visconti of Castrevojo allebei goede renners die je ploeg naar een hoger niveau tillen.
4 mei 2015 13:55
@katerkop +1
4 mei 2015 14:09
Visconti en Castrevojo (wtf dat ook mag zijn) ??Te weinig budget om renners als Clement binnen boord te houden en dan dit soort (vrij dure) renners binnen halen, die bovendien helemaal niet in de ploeg passen ??
Sorry Mollemarijden, maar dan snap je er m.i. bar weinig van...
4 mei 2015 14:54
Tevredenheid over Gesink kan ik begrijpen. Maar als ik zit te kijken naar een peleton van zo'n 70 man en er zit maar 1 man van TlJ bij en alle andere ploegen hebben er meer dan is dat toch niet zo best. Ook heb je maar weinig budget.
4 mei 2015 16:10
@mollema
Spanjaarden en Italianen in een hollandse ploeg? Andersom werkt ook niet, Westra spreekt nog altijd geen Italiaans dacht ik.
4 mei 2015 17:11
Hoe kun je nou met dit resultaat tevreden zijn?
Wat een mentaliteit.
4 mei 2015 18:24
Wat een negativiteit hier weer.. zal wel aan mij liggen. Maar kijkend naar de doelstellingen die men vooraf gesteld had en hetgene wat er uiteindelijk geleverd is kan je toch alleen maar zeggen dat je tevreden hebt. Je gaat met een renner met 5 koersdagen richting een WT koers en die wordt 11e in de enige klimetappe en uiteindelijk 15e in het AK. Dan mag je toch tevreden zijn. Laten we duidelijk zijn, gezien de ontwikkelingen van de afgelopen jaren heeft deze ploeg absoluut een stap terug moeten doen. Het budget is niet meer uit de Rabotijd en de ontwikkelingen in het wielrennen gaan hard. De verschillen in budget met de topploegen nemen voetbalachtige proporties aan. En daar zal je gewoon rekening mee moeten houden. En als je dan het jaar nog eens met zoveel pech en tegenslag begint, dan sta je meteen op punten achter en moet je terug knokken. En daar is met deze koers en in Yorkshire men mee begonnen. Maar om hier dan renners als Ten Dam met de grond af te branden is niet heel erg respectvol richting een renner die leeft voor zijn sport. Ik wordt af en toe zo moe van de reacties op deze site richting onze renners. We zouden wel eens wat meer achter hun mogen staan ipv ze af te branden al het eens wat tegenzit. Natuurlijk mag je wel een kritisch zijn, maar wij zijn er zo goed in om onze landgenoten meteen te laten vallen. In een sport met een geschiedenis van de afgelopen 25 jaar en een dopingprobleem die volgens mij nog steeds niet onder controle is... is het lastig om je hoofd boven water te houden... maar met onze steun ipv onze kritiek zou hun dat misschien wel goed doen. Sorry maar dit moest ik even kwijt....
4 mei 2015 18:42
@Rahims

Dank voor het opschrijven van mijn gedachten, +10!!

Ik zou er nog wat aan toe willen voegen. Heel veel negatieve reacties komen volgens mij van mensen die TLJ in feite als hun favoriete clubje zien. Als dat niet zo was, zouden ze waarschijnlijk zich er niet zo over opwinden. Punt is denk ik wel dat die mensen waarschijnlijk moeite hebben om de huidige situatie op juiste waarde te schatten en niet in willen zien dat dit geen topteam meer is, maar een team dat zonder tegenslag best aardig mee kan doen. Voeg daarbij de categorie die heel slecht hun teleurstellingen kan managen en dan gelijk beginnen roepen dat er niks deugd. Kennelijk is hun eigen bevrediging belangrijker dan wat respect. Tot slot dan nog trollen die er alleen welbehagen in scheppen om anderen te jennen, en dan heb je gauw een vat zure bommen bijeen. Uiteraard mag er best kritiek zijn, als die gefundeerd is en rekening houdt met de realiteit. Helaas ontbreekt het volgens mij nog al eens aan dat laatste.
4 mei 2015 19:40
Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers.
4 mei 2015 19:43
Eens met @alsjewint en met @rahims.
4 mei 2015 21:52
Snap wel dat hij tevreden is. Was niet heel goed en ook niet heel slecht. Gesink was oke, omdat hij terug komt van een blessure moet je zeker tevreden zijn. Lindeman goede etappe gereden, maar tegen Küng had hij ondanks de 3e plek niet echt winstkansen. Van Asbroeck heeft helaas niet veel laten zien en Ten Dam lijkt inderdaad alleen goed in de Tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.