Luca Pacioni verrast landgenoot Minali in Langkawi
foto: Sirotti
vrijdag 23 maart 2018 om 10:44

Luca Pacioni verrast landgenoot Minali in Langkawi

De zesde etappe in de Tour de Langkawi is een prooi geworden voor Luca Pacioni. De 24-jarige Italiaan van Wilier Triestina-Selle Italia verraste in de straten van Tanjung Malim landgenoot en tweevoudig ritwinnaar Riccardo Minali. De Maleisiër Mohd Hariff Saleh – afgelopen dinsdag nog veelbesproken vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij – eindigde op de derde plaats. De Rus Artem Ovechkin blijft de stand aanvoeren.

Turakit Boonratanathanakorn uit Thailand kleurde het merendeel van de etappe. De 29-jarige coureur van Thailand Continental Cycling trok al vroeg solo ten strijde, wat hem een maximale voorsprong opleverde van 3.30 op het peloton. Hij wist hierdoor als eerste boven te komen op de enige beklimming van de dag: de Felda Besout (0,7 km aan 3,4%),

Boonratanathanakorn bleek niet geheel verrassend vooral een vogel voor de kat. Op vijf kilometer van de aankomst werd hij ingerekend door de sprintersploegen. Astana en Bardiani-CSF roken een kans op een nieuwe ritzege met respectievelijk Minali en Andrea Guardini, maar het was uiteindelijk Pacioni die overtuigend de tegenstand wist te verschalken.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 11:40
langzaam gemiddelde haha 2:25 uur over 6,5 km.
23 maart 2018 11:43
Er gaan geruchten over meer dan 2 uur surplace!
23 maart 2018 12:00
Waarschijnlijk mochten ze pas echt vertrekken zodra iedereen Boonratanathanakorn correct had uitgesproken. Jezus, wat een naam.
23 maart 2018 12:45
Gidich en Gebreigzabhier proberen zo te zien hun klassement nog te verbeteren met boni's. Gebreigzabhier 1 seconde gepakt en Gidich 2 seconden. Beide heren kunnen op deze manier nog het podium halen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.