Brand wint in Hoogerheide generale repetitie voor WK

Brand wint in Hoogerheide generale repetitie voor WK

foto: PhotoPress.be

zondag 27 januari 2019 om 14:17

Lucinda Brand heeft de laatste Wereldbeker van dit veldritseizoen gewonnen. De Nederlands kampioene ploeterde naar de winst in Hoogerheide. Katie Compton eindigde knap als tweede, terwijl wereldbekerwinnares Marianne Vos als derde finishte.


Bij de mannen strijden Wout van Aert en Toon Aerts nog volop om de eindzege in de Wereldbeker. Bij de vrouwen was het een stuk minder spannend. Sterker nog: Marianne Vos was al zeker van eindwinst. De Nederlandse dames wilden echter wél scoren voor eigen volk. De kopstart was echter voor wereldkampioene Sanne Cant.

Cant voert de forcing 
De Belgische legde een strak tempo op: alleen Vos en Denise Betsema plakten na de openingsronde nog aan haar achterwiel. Cant wist echter geen definitieve kloof te slaan, waardoor Nikki Brammeier, Lucinda Brand, Katie Compton en Katie Keough konden aansluiten. We gingen dan ook met zeven koplopers de derde ronde in.

Dat was echter niet voor lang, want Nederlands kampioene Brand voelde zich duidelijk in haar sas. De renster van Sunweb trok stevig door, en wist zo de kopgroep uiteen te rijden. Betsema, Keough, Vos… De concurrentie moest passen. Cant hield het langste stand, maar ook bij de wereldkampioene brak de veer.

Brand versus Compton 
Die laatste werd dan ook ingelopen door de 40-jarige Compton, die liet zien nog altijd te kunnen stoempen. De Amerikaanse probeerde op eigen tempo naar Brand toe te rijden, maar begon de slotronde met een achterstand van 14 seconden. Ze bleek niet bij machte om er nog een spannende cross van te maken.

Brand wist haar voorsprong van vijftien tellen vast te houden. Ze kwam dan ook als eerste over de streep, voor de derde keer in deze Wereldbeker. Eerder won ze al de manches in Tabor en Namen. Compton eindigde na een egale cross knap als tweede, terwijl Vos haar winnende wereldbekercampagne afsloot met een derde plaats.

Het podium in Hoogerheide – foto: Photopress.be

Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-nl Hoogerheide

flag-nr1 flag-nl Lucinda Brand in 43m18s
flag-nr2 flag-us Katie Compton op 9s
flag-nr3 flag-nl Marianne Vos op 26s
4. flag-be Sanne Cant op 28s
5. flag-gb Nikki Brammeier op 30s
6. flag-us Katie Keough op 33s
7. flag-nl Denise Betsema op 40s
8. flag-be Loes Sels op 57s
9. flag-nl Sophie de Boer op 1m10s
10. flag-lu Christine Majerus op 1m13s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.