Luke Plapp nieuwe drager van witte trui: “Maar ga me niet focussen op algemeen klassement”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 18:31

Luke Plapp nieuwe drager van witte trui: “Maar ga me niet focussen op algemeen klassement”

Luke Plapp heeft een goede tijdrit gereden in de Giro d’Italia. De Australische renner zette de zevende beste tijd neer en deed zo een zeer goede zaak in het algemeen klassement. Plapp stijgt naar positie vijf én is de nieuwe leider in het jongerenklassement. “Maar dat is geen doel”, aldus Plapp.

Voor de camera van Eurosport vertelt Plapp over zijn tijdrit. “Het was niet mijn beste dag, maar ook niet mijn slechtste. Ik ben er uiteindelijk heel blij mee, want ik mag morgen de witte trui dragen. Ik ga die na morgen waarschijnlijk wel moeten afgeven. Het is geen doel om deze trui te behouden tot in Rome. Ik heb mijn doel gehaald. Alles wat na vandaag komt is een bonus.”

Plapp is dus zeer blij, maar blijft ambitieus voor de komende twee weken. “Ik wil nog een strijden voor de ritzege en wil een goede  tweede tijdrit rijden. Die tijdrit zou me in principe ook beter moeten liggen. Ik ga me daar dan ook op focussen. In de laatste week wil ik nog een paar keer meegaan in de vroege vlucht. Misschien kan ik dat nog een keer samen doen met Julian Alaphilippe, dat was tof met hem donderdag”, lachte Plapp.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.