Cian Uijtdebroeks beperkt schade in tijdrit: “Was wel wat bang op voorhand”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2024 om 17:52

Cian Uijtdebroeks beperkt schade in tijdrit: “Was wel wat bang op voorhand”

Cian Uijtdebroeks heeft, voor zijn doen, een goede tijdrit gereden. De jonge Belg verloor twee minuten en 55 seconden ten opzichte van Tadej Pogacar, maar beperkte de schade ten opzichte van andere concurrenten. “Het was een goede dag”, vertelde Uijtdebroeks aan Eurosport.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was wel wat bang voor de tijdrit op voorhand. Vooral omdat er zo’n lang vlak stuk in het begin van de tijdrit lag. In het verleden was dat iets waarbij ik veel tijd verloor”, aldus de renner van Visma | Lease a Bike. “Ik ben blij met de tijdrit die ik gereden heb. Ik heb de schade kunnen beperken.”

Uijtdebroeks zakt na de tijdrit wel naar de zevende plaats in het algemeen klassement. “Maar het verschil richting de top-3 en top-5 is niet zo groot. Het was dus een goede dag. Het is ook niet erg dat ik de witte trui verloren heb. Luke Plapp (de nieuwe leider in het jongerenklassement, red.) is in principe niet iemand die heel goed is in het hooggebergte.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.