Luke Rowe stopt met Twitter na ophef over foto
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2019 om 09:27

Luke Rowe stopt met Twitter na ophef over foto

Team Ineos-renner Luke Rowe stopt met Twitter. Dat heeft de Brit aangegeven, nadat een foto van hem op social media in opspraak is geraakt. Rowe zou op een foto een gebaar van de blanke overheersing hebben gemaakt.

Het gaat om een foto die in de Tour of California in de ploegbus van Team Ineos is genomen. Rowe maakt daarop met zijn duim en wijsvinger een OK-gebaar, wat ook wel gezien kan worden als grap om mensen in de maling te nemen.

Alleen is dit gebaar voor blanke suprematie-groepen op internet een symbool van blanke oppermacht, meldt Cyclist.co.uk. Diverse aanhangers van die groeperingen gebruiken foto’s met die gebaren voor hun eigen gewin. Dat gebeurde ook met de foto van Rowe, die veel berichten op zich af kreeg. Daarop heeft hij laten weten geen gebruik meer te maken van Twitter: “Bedankt, het was leuk. I’m outta here“.

Keisse
Eerder dit jaar raakte de Belgische coureur Iljo Keisse in opspraak, nadat op social media een foto was verschenen waarop hij in een seksuele pose achter een Argentijnse vrouw stond. Daarop werd Keisse uit de Vuelta a San Juan gezet vanwege imagoschade aan de koers.

Om deze foto zou het gaan, met het gebaar van Rowe onderaan

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.