Maarten Tjallingii ging voor de bergtrui
Foto: Sirotti (archief)
dinsdag 25 augustus 2015 om 09:24

Maarten Tjallingii ging voor de bergtrui

Gisteren reed Maarten Tjallingii lang in de aanval tijdens de derde etappe van de Vuelta a España. In de beginfase ging de Nederlander er vandoor samen met zeven vluchtgenoten. Hij had zich de bergtrui ten doel gesteld, maar slaagde hier niet in.

“Mijn doel was de bergtrui”, verklaarde de renner van LottoNL-Jumbo achteraf op de website van de ploeg. “Maar ik had er al snel een beetje spijt van dat ik in de kopgroep zat. Het was een zware dag voor me.”

In het begin van de rit had Tjallingii goede hoop op de blauwe bollentrui. “Ik reed eerst met een mooi gezelschap voorop, maar later sloten er nog een paar goede klimmers aan.” Hierdoor zag hij zijn kansen als sneeuw onder de zon verdwijnen.

“Ik heb er maar het beste van gemaakt. Op de klim van eerste categorie probeerde ik de groep te verrassen met een alles-of-niets-poging. Op tweehonderd meter van de top ging ik aan, maar ik viel helemaal stil.”

Op ongeveer vijftien kilometer van het einde was Tjallingii uiteindelijk de laatste van de vluchters die gegrepen werd door het peloton.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2015 09:27
Als je niets probeert, kom je nergens. Dat heeft ie gedaan, proberen. Gewoon verderop in de ronde nog een keer proberen, wie weet met meer succes
25 augustus 2015 09:28
Noemenswaardig en verdienstelijk,ik heb er geen andere woorden voor.
25 augustus 2015 09:47
Het was een dappere poging van deze sympathieke kerel. Jammer dat het niet is gelukt om de bollentrui te pakken. Gelukkig heeft hij wel het hart van een jonge supporter langs de kant veroverd door een bidon aan hem te geven, nog vlak voordat hij werd ingelopen door het peloton.
25 augustus 2015 11:31
Het is gewoon typisch Tjallingii, beresterke kerel maar geen winnaar en ook altijd tegen het kansloze aan op pad. Als knecht prima natuurlijk.
25 augustus 2015 13:28
Zeker hij is nog steeds een prima knecht en aanvaller.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.