Mads Pedersen, Wooning Zesdaagse, Team Ineos, Münsterland Giro
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 20:00

Mads Pedersen, Wooning Zesdaagse, Team Ineos, Münsterland Giro

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer foto’s van de nieuwe WK-trui van Mads Pedersen, de eerste koppels in de Zesdaagse van Rotterdam, de nieuwe performance manager van Ineos en de Münsterland Giro, die komend jaar van start gaat in…Enschede!

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Eerste foto’s nieuwe WK-trui van Mads Pedersen

Op internet zijn beelden opgedoken van Mads Pedersen, waarop hij voor het eerst te zien is in de regenboogtrui met de sponsoruitingen van zijn ploeg Trek-Segafredo. Gekozen is voor een zwarte koersbroek onder de witte outfit. Ook zijn fiets is gespoten in de kleuren van de regenboog. De Deen werd in Yorkshire wereldkampioen in de wegwedstrijd voor elite-mannen, nadat hij Matteo Trentin en Stefan Küng versloeg in een sprint-met-drie.


Oud-winnaars aan de start in Wooning Zesdaagse

De eerste koppels van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam zijn bekend. Vandaag kondigde de organisatie de komst aan van de Spaanse oud-winnaars Sebastián Mora en Albert Torres. Ook de Europese kampioen Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die afgelopen jaar brons pakten tijdens het WK-Madison, zijn erbij. De Ketele is eveneens bekend met winnen in Rotterdam, want aan de zijde van Moreno De Pauw was hij in 2018 al eens de beste.

Mede-wedstrijdleider Michael Zijlaard: “Nu het wegseizoen op zijn einde loopt, beginnen voor ons de spannende tijden van onderhandelen met de renners. Ik ben blij dat Mora en Torres weer naar Rotterdam Ahoy komen, want het is altijd speciaal om koppels die al met hun namen op de winnaarsring staan, aan de start te krijgen.” Mora en Torres waren vorig jaar zesde, De Ketele en Ghys zagen hun winstkansen in het water vallen door een crash.

De Wooning Zesdaagse wordt gehouden van 2 tot en met 7 januari 2020


Nieuwe performance manager voor Team Ineos

Team Ineos heeft Paul Barratt (37) aangesteld als nieuwe performance manager. De Brit komt over van de Britse wielerbond, waar hij de afgelopen twee jaar in een vergelijkbare rol werkzaam was. Hij moet de leegte opvullen die Rod Ellingworth achterliet na zijn vertrek naar Bahrain Merida en gaat nauw samenwerken met hoofdcoach Tim Kerrison. Op den duur gaat hij zich bezighouden met de langetermijnstrategieën.


Münsterland Giro start volgend jaar in Enschede

Enschede is volgend jaar het decor voor de start van de Münsterland Giro. Enkele dingen moeten weliswaar nog geregeld worden, maar de organisatie van de Duitse .HC-wedstrijd heeft al wel de toezegging gedaan. Dat vertelde Theo de Rooij, de initiator voor het binnenhalen van de start van de koers, aan Tubantia. “Het is een route met enige symboliek. Enschede-Münster was ooit een gerenommeerde wielerkoers, die in 1965 werd gewonnen door Eddy Merckx.”

De Münsterland Giro wordt jaarlijks verreden op 3 oktober, de Dag van de Duitse eenheid.


Twaalf renners in ontwikkelingstraject Arkéa-Samsic

Arkéa-Samsic biedt in 2020 twaalf jonge renners uit Bretagne een traject aan, waarin zij studeren en tegelijkertijd kennismaken met de profsport. De ploeg heeft geen reserveteam, maar wil zo de talenten van de vele lokale clubs uit de regio helpen. “Ons doel is om met jonge renners verder te gaan door ze een kijkje te bieden ín en ze kennis te laten maken mét de professionele wereld, terwijl ze zich sportief in hun eigen tempo ontwikkelen”, zegt development manager Yvon Caër.

“Sommige van hen zijn nog erg jong. Vanaf november beginnen we in Rennes te trainen bij onze raceafdeling. Daar kunnen we ze van dichtbij volgen, krijgen ze materiële begeleiding en volgen ze een training rond de strijd tegen doping. Om een oor te bieden voor de vragen die bij deze atleten leven is ook belangrijk. De twaalf renners worden uitgenodigd om in de winter mee te doen aan de trainingen met de profs, zodat ze die kunnen ontmoeten en ze meerdere dagen samenzijn.”

De twaalf renners in het flag-fr Arkéa-Samsic Development-programma 2020
Tom Aguillon
Enzo Boulet
Ewen Costiou
Thibault D’Hervez
Victor Guernalec
Pierre Haquin
Mathis Le Berre
Eddy Le Huitouze
Florentin Lecamus-Lambert
Emmanuel Moisan
Ludovic Morice
Maxime Rouxel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.