Strandrace Scheveningen, Luxemburg, Magnus Sheffield
Sheffield (rechts) met Quinn Simmons -foto: Cor Vos
vrijdag 20 november 2020 om 17:10

Strandrace Scheveningen, Luxemburg, Magnus Sheffield

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de strandrace van Scheveningen, het afgelaste Luxemburgse crosskampioenschap en Magnus Sheffield, die het achtervolgingsrecord op de 3 km heeft gebroken.

Update – Strandrace Scheveningen verplaatst

De strandrace in het Zuid-Hollandse Scheveningen is verplaatst. De wedstrijd zou aanvankelijk op 29 november worden gehouden, maar kan vanwege de huidige coronamaatregelen niet doorgaan. “Wij willen het strandraceseizoen toch nog niet bij voorbaat volledig opgeven en gaan proberen om ook deze wedstrijd later alsnog te organiseren”, aldus organisator MTB Beachrace. De nieuwe datum is 28 februari 2021. Vorig jaar won Rick van Breda de strandrace.

MTB Beachrace werkt aan de volgende kalender
flag-nl Rudy Project MTB Beachrace Texel – 17 januari 2021
flag-nl De Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk – 31 januari 2021
flag-nl Koerspret MTB Beachrace Zeeland – 7 februari 2021
flag-nl Jeep MTB Beachrace Scheveningen – 28 februari 2021


Update – Luxemburgs kampioenschap afgelast

Het Luxemburgs kampioenschap veldrijden gaat dit seizoen niet door als gevolg van de huidige gezondheidscrisis. De titelstrijd stond voor zaterdag 9 januari in Ettelbruck gepland, gelijktijdig met onder meer de Belgische en Nederlandse crosskampioenschappen. Daarnaast besloot de Luxemburgse bond om de nationale ploeg de komende drie weken aan de kant te houden. Dit geldt ook voor de Wereldbeker in Tábor, volgende week.


Magnus Sheffield breekt achtervolgingsrecord

Magnus Sheffield, die komend jaar als neoprof uitkomt voor Rally Cycling, heeft het wereldrecord gebroken op de 3 km individuele achtervolging voor junioren. In het Olympic Training Center in Colorado, dat op 1.840 meter hoogte ligt, zette de jonge Amerikaan de klok stil na 3:06,447 minuten.

Daarmee was hij ruim drie seconden sneller dan de recordtijd die Jumbo-Visma-renner Finn Fisher-Black in 2019 in Cambridge neerzette (3:09,710). Eerder dit jaar moest Sheffield, die in 2019 op het WK wielrennen in Yorkshire brons pakte in de wegkoers, lijdzaam toezien hoe de junioren- en beloftenwedstrijd werd geschrapt uit het WK in Imola.

Daarmee zag hij de kans om in zijn laatste jaar bij de junioren mee te strijden om de zege aan zich voorbijgaan. In plaats van bij de pakken neer te zitten, bedacht hij een nieuwe uitdaging door het achtervolgingsrecord op de drie kilometer aan te vallen. “Dit is iets waar ik in mijn eigen tijd voor zou kunnen trainen”, vertelde Sheffield eerder aan VeloNews.

“Het is alsof je een staande veldritstart doet”
De Amerikaan, die naast wegwielrennen ook geregeld aan veldrijden heeft gedaan, bestudeerde voor zijn poging onder meer ritten van wereldkampioen achtervolgen Filippo Ganna. “Het is alsof je een staande veldritstart doet. Je begint met 1200 watt en dan moet je gaan zitten en volhouden. Je trapt nooit minder dan 500 watt.”

Vaststaat dat Sheffield een Amerikaans achtervolgingsrecord heeft gevestigd. Het is niet bekend of de UCI het record officieel erkent.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.