Magnus Sheffield (Rally) stapt over naar INEOS Grenadiers
Youri IJnsen
vrijdag 10 september 2021 om 09:26

Magnus Sheffield (Rally) stapt over naar INEOS Grenadiers

Magnus Sheffield maakt op korte termijn de overstap naar INEOS Grenadiers, weet WielerFlits. Het 19-jarige toptalent kwam afgelopen winter over van de junioren en maakte zijn profdebuut bij Rally Cycling, het Amerikaanse ProTeam van Arvid de Kleijn. Na amper acht maanden dienst heeft Sheffield er zijn contract verscheurd, liet hij eind augustus via zijn socials weten.

In de schaduw van Quinn Simmons maakte Sheffield als eerstejaars junior indruk in 2019. Zo werd hij vierde in de Ster van Zuid-Limburg, achtste in de Driedaagse van Axel, vijfde in de Ronde van Ierland, derde in de zware UCI Nation’s Cup U19-wedstrijd GP Rüebliland, tweede in de Keizer der Juniores en – na berenwerk voor kopman Simmons – derde op het WK voor junioren in Yorkshire. Tijdens het door corona gemankeerde 2020 reed hij louter Amerikaanse wedstrijden, voordat hij afgelopen winter dus de overstap maakte naar Rally Cycling.

In het oranjehemd van de Amerikaanse formatie reed Sheffield slechts tien wedstrijden. Hij werd onder meer 23ste in Nokere Koerse, veertiende in de tijdrit tijdens de Ronde van Valencia en zesde op het Amerikaans kampioenschap tijdrijden voor profs. De jonge Amerikaan geldt als een man voor de klassiekers en hij heeft bovendien een goede tijdrit in de benen. INEOS Grenadiers is overigens met een verjongingskuur bezig. Eerder werden al Luke Plapp en Ben Tulett aangetrokken en er is nog meer jong grut voor de Britten op komst.

Ervaren sprinter
Naast de nieuw te bouwen jonge kern, haalt INEOS Grenadiers wel de ervaren sprinter Elia Viviani terug. De 32-jarige Italiaan kwam eerder van 2015 tot en met 2017 uit voor de ploeg van Sir David Brailsford. Nadien kende hij zijn twee beste jaren van zijn carrière bij Deceuninck-Quick-Step. De afgelopen twee jaar reed hij voor Cofidis, maar dat huwelijk was allerminst succesvol. In twee jaar tijd won hij tot op heden vijf koersen. Bij de Belgische formatie waren dat er in dezelfde tijdspanne liefst 28 stuks. INEOS Grenadiers wil komend jaar met een kleinere selectie werken, weet WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.