Maleisiër Hariff Saleh is Guardini de baas in Langkawi
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2019 om 11:20

Maleisiër Hariff Saleh is Guardini de baas in Langkawi

Succes voor Mohd Hariff Saleh in de Tour de Langkawi. De 30-jarige Maleisiër won namelijk de tweede etappe met aankomst in Melaka. De spurter van Terengganu bleek sneller dan de Italiaan Andrea Guardini en de Japanner Kazushige Kuboki.

De Tour de Langkawi koerste vandaag van Senawang naar Melaka. Kregen we vandaag dan wel een massasprint? Het parcours leende zich er voor, met een relatief vlakke finale. Maar ja, Marcus Culey liet in de openingsetappe zien dat het ook anders kan. Het peloton begon op tijd aan de ruim tweehonderd kilometer lange onderneming. 

Twaalf renners trekken ten aanval 
Culey liet zaterdag dus zien dat je ook als vroeger vluchter kunt overleven. En dus trokken maar liefst twaalf renners op avontuur, in de hoop op eenzelfde stunt. Het peloton wilde zich echter niet een tweede keer laten verrassen. De koplopers kregen dan ook een maximale voorsprong van ‘slechts’ vier minuten.

Vooraan besloten Kim Jihun, Nik Zulkiflie en Shotaro Iribe dan ook om een tandje bij te steken. Hierdoor gingen we verder met drie koplopers. De overige vluchters werden niet veel later ingerekend door het peloton. Vooraan ging het echter niet snel genoeg voor Ibe: de Japanner wist zijn medevluchters uit het wiel te rijden.

We gaan sprinten! 
Een eenzame Japanner tegen een omvangrijk peloton: het bleek een oneerlijke strijd. Ibe werd dan ook opgeslokt door het peloton, dat zich mocht opmaken voor een massasprint. Guardini weet hoe je moet winnen in Langkawi, maar de Italiaan greep echter naast zijn 25e dagzege. Het was namelijk de rappe Hariff Saleh die wist te zegevieren.

Mohd Harrif Saleh boekte succes in de Tour de Langkawi – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.