Manager CCC: “Eerste doel is een sterk klassiekerseizoen”

vrijdag 14 december 2018 om 15:45
Manager CCC: “Eerste doel is een sterk klassiekerseizoen”

Jim Ochowicz - foto: Sirotti (archiefbeeld)

Een sterk klassiek voorjaar is het eerste hoofddoel van CCC voor 2019. De ploeg wil schitteren met kopman Greg Van Avermaet, die op alle steun kan rekenen. Dat zei manager Jim Ochowicz tijdens een mediadag in Spanje. Voorts richt de ploeg zich op de korte rittenkoersen en op een goede start van de Tour de France. Twintig zeges is uiteindelijk de missie voor 2019.

CCC presenteerde vandaag de shirts voor het komende seizoen. De Poolse WorldTour-ploeg koos voor oranje en daarmee vergeet het duidelijk haar wortels niet, want de Poolse hoofdsponsor ondersteunde eerst het ProContinentale CCC Sprandi Polkowice – die ploeg reed jarenlang in het oranje.

“We hebben er zin in om aan het nieuwe seizoen te beginnen en onze nieuwe looks voor het eerst in het peloton te laten zien”, zei Ochowicz. “Met Greg Van Avermaet als onze kopman is ons eerste doel een sterk klassiekerseizoen. We hebben enorm veel vertrouwen in hem en een degelijk team zal hem dan ook ondersteunen in deze eendagswedstrijden.”

‘Mikken op een sterke start in Brussel’
Daarnaast richt de ploeg zich op rittenkoersen van een week, waarin het zowel etappezeges als eindklassementen nastreeft. “De Tour is ons hoofddoel wat de grote rondes betreft. Hoewel we geen klassementsrenner hebben, mikken we op een sterke start in Brussel waar de ploegentijdrit wordt gehouden. We hopen aan het eind van het jaar twintig zeges te hebben behaald.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.