Marianne Vos keert terug in Koksijde
foto: Photopress.be
woensdag 14 november 2018 om 11:08

Marianne Vos keert terug in Koksijde

Marianne Vos geniet op dit moment van een welverdiende rustperiode. De 30-jarige renster van Waowdeals dook na haar wegseizoen meteen het veld in, waar ze haar pijlen richtte op het EK in Rosmalen. Daar veroverde de meervoudig wereldkampioen zilver, waarna zich eventjes terugtrok. In Koksijde maakt ze haar rentree.

Vos wilde zich voorafgaand aan de crosswinter aanvankelijk alleen richten op de kampioenschappen. Maar nadat ze twee van de eerste drie Wereldbekers (in Iowa en Bern) had gewonnen, twijfelde de Nederlandse of ze toch ook niet de Wereldbeker in Tábor moest rijden. Uiteindelijk besloot ze dat niet te doen en keert de Noord-Brabantse dus terug in de Wereldbeker van Koksijde op zondag 25 november. “Met het oog op het WK een slimme zet”, vindt KNWU-bondschoach Gerben de Knegt.

Vos ‘mag’ thuisblijven
Die beslissing hoeft Vos niet de kop te kosten. Haar marge in de tussenstand bedraagt namelijk 68 punten op nummer twee wereldkampioene Sanne Cant, 71 punten op nummer drie Kaitlin Keough en 87 punten op nummer vier Loes Sels. Een overwinning in de Wereldbeker is goed voor tachtig punten. De nummer twee krijgt er zeventig bijgeschreven en de nummer drie mag 65 punten toevoegen. In Vos’ slechtste geval moet ze in Koksijde dus twaalf punten goed maken op Cant, mits de Belgische wint in Tsjechië.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.