Marianne Vos valt nog naast podium in Parijs-Roubaix: “Ontzettend teleurgesteld”
Vos (in het geel) werd uiteindelijk vierde - foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 18:01

Marianne Vos valt nog naast podium in Parijs-Roubaix: “Ontzettend teleurgesteld”

Marianne Vos reed zaterdag een uitstekende Parijs-Roubaix bij de vrouwen, maar voor de kopvrouw van Visma | Lease a Bike zat winnen er niet in. In de sprint van een kopgroep van zes kwam ze te vroeg op kop, waarna ze stilviel en nog naast het podium viel: ze werd vierde. “Het is wel shit als je er niet echt aan te pas komt”, baalt Vos in gesprek met de NOS.

Vos zag de overwinning op de wielerbaan van Roubaix gaan naar wereldkampioene Lotte Kopecky. Naast haar mochten ook Elisa Balsamo (tweede) en Pfeiffer Georgi (derde) nog het podium op. De Britse kampioene wist met een late jump Vos nog van het podium te houden in Noord-Frankrijk. “Uiteindelijk word je gewoon geklopt, zeker als je voor de overwinning de baan opdraait is het wel shit“, reageert Vos.

“Ik had gewoon niet genoeg snelheid”, zegt de 36-jarige Brabantse zichtbaar balend. “Kopecky kwam heel hard buitenom en ik viel stil… Ik denk dat we met de ploeg de hele dag goed van voren uit de problemen bleven. Het was mooi om zo te kunnen koersen. Maar ik ben ontzettend teleurgesteld. Volgend jaar weer een kans, maar dan moet je weer 365 dagen wachten. Dat is wel jammer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.