Mario Cipollini hoopt op nieuwe Italiaanse WorldTour-ploeg: “Hebben duwtje in de rug nodig”
vrijdag 15 februari 2019 om 16:29

Mario Cipollini hoopt op nieuwe Italiaanse WorldTour-ploeg: “Hebben duwtje in de rug nodig”

Mario Cipollini hoopt dat er snel weer een Italiaanse WorldTour-ploeg in het peloton rond rijdt. De voormalig topsprinter doet in La Gazzetta dello Sport een oproep aan de zakenwereld en de nationale politiek. “Onze sport blijft prachtig en populair, maar het doet me pijn om te zien dat Nibali, Viviani, Aru en de andere Italiaanse toppers rijden in truitjes van buitenlandse bedrijven”, zegt Cipo.

“Ik denk dat het tijd is om een beroep te doen op zakenmensen om te investeren in wielrennen”, vindt Cipollini. Ook de mogelijkheid van een ploeg die leeft op basis van crowdfunding behoort volgens hem tot de mogelijkheden. “De Giro trekt jaarlijks tien miljoen tifosi naar de kant van de weg. Als iedereen twee euro in dat initiatief steekt, is het geregeld.”

Hulp van de regering
De bestuurders van het land kunnen volgens ‘Mooie Mario’ ook een bijdrage leveren. “Vroeger had ik het persoonlijk gevraagd aan Silvio Berlusconi, nu wend ik mij tot Matteo Salvini (vice-premier van Italië, red.). De boodschap is ook bedoeld voor Giancarlo Giorgetti, de minister van sport. We hebben een duwtje in de rug nodig en misschien ook fiscale prikkels voor zij die in een nieuw project geloven”, roept Cipollini op tot belastingvoordeel voor bedrijven die investeren in de sport.

Zelf ziet Cipollini het overigens niet zitten om een ploeg op zijn schouders te nemen. “Ik zou graag mijn kennis overdragen aan jonge renners, maar ik denk niet dat ik de vaardigheid en de wens heb om 365 dagen per jaar ermee bezig te zijn”, laat hij weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.