Mark Cavendish: “Misschien het zwaarste Tourparcours dat ik ooit gezien heb”
foto: Cor Vos
woensdag 25 oktober 2023 om 18:46

Mark Cavendish: “Misschien het zwaarste Tourparcours dat ik ooit gezien heb”

Mark Cavendish zal zich volgend jaar opmaken voor zijn allerlaatste Tour de France. De Brit van Astana Qazaqstan was woensdagochtend aanwezig bij de presentatie van het parcours en zag vooral een zeer zware grote ronde.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cavendish leek in de meest recente Tour de France op weg te zijn naar een ritzege. De snelle man kwam een aantal keer dichtbij, maar moest vrede nemen met ereplaatsen. In rit acht ging het vervolgens helemaal mis. Cav ging tegen de grond en brak zijn sleutelbeen. De Brit had aangegeven dat het zijn laatste Tour was, dus de consternatie was enorm.

Na afloop van de Ronde van Frankrijk kwam de geruchtenmolen echter op gang en een tijdje geleden kwam de bevestiging: Cavendish doet er nog een jaartje extra bij en trekt opnieuw naar de Tour. “Ik heb altijd van fietsen gehouden, dus ik dacht: waarom zou ik niet nog een keer naar Frankrijk reizen?”

Makkelijk zal de renner van Astana Qazaqstan het wel niet krijgen. “Dit is misschien wel de zwaarste parcours dat ik ooit heb gezien tijdens een Tour de France”, vertelde hij na afloop van de voorstelling van het parcours.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.