Mark Cavendish gevallen in openingsrit Tour of Britain
zondag 7 september 2014 om 19:45

Mark Cavendish gevallen in openingsrit Tour of Britain

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Voor Mark Cavendish is de openingsrit van de Tour of Britain niet ideaal verlopen. De Britse spurter werd in Liverpool derde in de massasprint, maar kon niet uit het zadel komen. Na afloop meldt zijn ploeg dat een valpartij tijdens de wedstrijd hiervan de oorzaak is.

“In het begin van de wedstrijd moest ik mijn schoenplaatjes vervangen,” kijkt Cavendish terug. “Ik kwam terug achter de auto’s, toen er iemand moest stoppen voor een lekke band. Die auto ging vol in de remmen, maar er was ook een verkeerseiland. Ik kon alleen maar naar links en raakte een andere auto. Mijn linkerbeen werd geraakt en ik voelde direct veel pijn aan mijn dijbeen.”

Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat Cavendish zich nog zou mengen in de massasprint. “Ik was op dat moment niet van plan om te gaan sprinten omdat het te veel pijn deed, maar na een aantal rondes besloten we om het toch te proberen. Ik werd nog derde, maar wilde eigenlijk voor het Britse publiek winnen. Ongelukken zoals dit zijn een deel van de wielersport, pech hoort erbij. Ik hoop dat ik de komende dagen meer geluk heb,” geeft hij aan.

Volgens Cyclingweekly werd hij na afloop overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Cavendish komt nog maar net terug van een schouderblessure die hij opliep tijdens de openingsdag van de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.