Mark Padun wint koninginnenrit in Adriatico Ionica Race
©Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 17:59

Mark Padun wint koninginnenrit in Adriatico Ionica Race

De Oekraïener Mark Padun heeft de tweede etappe in lijn in de Adriatica Ionica Race gewonnen. De 23-jarige renner van Bahrain Merida klopte in de finale van deze koninginnenrit Dayer Quintana en Ben Hermans in een sprintje bergop. Padun neemt de leiding over van Alvaro Hodeg. Remco Evenepoel eindigde als negende.

Vier cols in de tweede koershelft, waarvan twee van eerste categorie. Inclusief de finish op de Tre Cime di Lavaredo. Dat was wat het peloton in de Adriatica Ionica Race vandaag voor de wielen geschoven kreeg. De beslissing viel al op de eerste hindernis, waar een kopgroep wegreed met onder meer de Belgen Ben Hermans en Remco Evenepoel.

Aan de voet van de Tre Cime di Lavaredo waagde Evenepoel meteen zijn kans, maar het Deceuninck-Quick-Steptalent werd teruggepakt. In de beslissende fase slaagden Quintana, Hermans en Padun er wel in zich af te zonderen. In de sprint toonde de Oekraïener Padun zich de snelste. Padun wordt ook de nieuwe leider en telt dankzij de bonificaties aan de streep zes seconden voorsprong op Ben Hermans.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.