Materiaalpech houdt Cant niet van zege in Bogense
zondag 19 november 2017 om 13:44

Materiaalpech houdt Cant niet van zege in Bogense

Sanne Cant heeft in het Deense Bogense de vierde manche in de wereldbeker veldrijden gewonnen. De 27-jarige Belgische kreeg in de laatste ronde problemen met haar ketting, maar slaagde er desondanks in om de strijd met Helen Wyman in haar voordeel te beslechten. Sophie de Boer was op een elfde plek de beste Nederlandse.

In Bogense lag er een zwaar parcours te wachten, wat deels langs de kust voerde. Steile en schuine hellingen dwongen de rensters regelmatig van de fiets. In de openingsronde slaagde Cant na een val van Sophie de Boer erin om een kleine voorsprong te veroveren.

Na twee ronden bedroeg haar voorsprong elf seconden op achtervolgster Helen Wyman. De Britse wist zich bij de koploopster te voegen, maar in de voorlaatste ronde nam Cant toch weer wat afstand. Cant leek op weg naar de overwinning, maar kreeg in de slotronde materiaalpech toen haar ketting eraf vloog. Wyman kwam langszij, maar Cant herstelde zich en reed de Britse weer op achterstand.

In de laatste meters had Cant uitgebreid de tijd om haar aankomende zege te vieren. Na haar overwinning in Waterloo is dit haar tweede wereldbekerzege van dit veldritseizoen. De regerend wereldkampioene vergroot hiermee haar voorsprong in het klassement om de wereldbeker.


[poll id=”635″]

Wereldbeker veldrijden vrouwen 2017-2018
Uitslag manche 4: flag-dk Bogense

1. flag-be Sanne Cant in 41m19s
2. flag-gb Helen Wyman op 9s
3. flag-us Kaitlin Keough op 48s
4. flag-it Eva Lechner op 51s
5. flag-be Ellen van Loy op 1m19s

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
19 november 2017 16:51
Cant raakt nu echt op stoom. De Nederlandse dames hadden hun dag niet. Misschien last van de jetlag tussen Nederland en Kopenhagen....
19 november 2017 22:20
Sanne Cant lijkt een hoge rug te hebben als ze naar het podium sjokt. En misschien kan de sponsor haar een lachcursusje laten volgen...wat een sjagrijn zeg !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.