Mathew Hayman blijft verbonden aan Mitchelton-Scott
foto: Sirotti
vrijdag 21 december 2018 om 09:16

Mathew Hayman blijft verbonden aan Mitchelton-Scott

Nog even, en de wielercarrière van Mathew Hayman zit erop. De 40-jarige Australiër zal na de Tour Down Under (15-20 januari) echter geen afscheid nemen van zijn werkgever Mitchelton-Scott. Hayman blijft namelijk – op een speciale manier – verbonden aan de WorldTour-ploeg.

De oud-winnaar van Parijs-Roubaix zal zich de rest van het seizoen namelijk bezighouden met verschillende aspecten van de wielersport. Dit betekent dat Hayman bijvoorbeeld jonge renners zal begeleiden. Daarnaast zal hij technisch advies geven aan het team, en zal hij in sommige koersen worden ingezet als ploegleider.

De Australiër zal zich eveneens bezighouden met marketing en sponsoring. “Ik ben de ploeg dankbaar dat ik verschillende dingen kan uitproberen. Niet iedereen krijgt zo’n mogelijkheid. Het grote voordeel is dat ik nog in de sport zit. Ik moet mijn kennis gewoon inzetten”, zo vertelt Hayman op de ploegsite.

Leider 
Volgens teammanager Shayne Bannan is het niet meer dan logisch, dat Hayman een dergelijke functie krijgt. “We hebben zijn leiderskwaliteiten als coureur gezien. Dergelijke kwaliteiten verdwijnen niet, eenmaal je gestopt bent als profrenner. We zijn blij dat we hem aan boord hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.